Løslater B-gjengen under streiken

Foto: Trond Lepperød (TV 2 Nettavisen)

To sentrale medlemmer av B-gjengen i Oslo blir trolig løslatt fra fengsel fordi politijuristene streiker.

25.05.06 22:39

Det var i november i fjor at to personer løsnet minst tre skudd utenfor Andys pub i Stortingsgaten i Oslo. En person ble lettere skadd i det politiet betegnet som et rent drapsforsøk.

Grove trusler
To sentrale medlemmer av B-gjengen i Oslo ble i ettertid tiltalt i saken, og har til nå sittet i varetekt. De skulle etter planen møte i Oslo tingrett mandag, tiltalt for forsøk på grov legemsbeskadigelse, grove trusler og brudd på våpenloven, melder TV Norge.

Nå kan de i stedet bli løslatt.

- Aktor er i streik, og det er ingen som er forberedt på å overta saken, sier Curt A. Lier som er leder for konfliktberedskapen i Akademikerne til TV 2 Nettavisen.

Dersom saken utsettes mandag, blir de to mennene løslatt - med mindre det kommer en dispensasjonssøknad.

- Kommer det en slik søknad, må vi vurdere den. Men forløpig har vi ikke mottatt en, selv om politiet lenge har visst at vi skal i streik, sier han.

Fare for liv og helse
Politiet har tidligere varslet at streiken kan føre til at opp til 50 personer i varetekt blir løslatt. De har samtidig fastslått at dette kun vil dreie seg om vinningsforbrytere, og ikke alvorlig kriminelle.

- Hva med de to medlemmene av B-gjengen?

- Vi skal ikke slippe ut personer som er til fare for liv og helse, men dette er noe som må vurderes skjønnsmessig fra sak til sak. Listen for hva som vurderes som fare liv og helse er veldig høy, man snakker da om drap, voldekt og liknende, sier Lier.

- Kan flere personer som er tiltalt for alvorlig kriminalitet slippes ut under streiken?

- Ja, i aller høyeste grad. En rekke personer som har begått alle typer kriminalitet vil bli sluppet ut. Dette er en konsekvens av streiken. Poenget med en streik er at den skal merkes. Hvis staten synes situasjonen er ubehagelig, får de imøtekomme våre ønsker, fastslår Lier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.