*Nettavisen* Nyheter.

Løslater Trine-siktede

Bergen tingrett mener bevisene mot de drapssiktede kameratene ikke holder.

09.03.07 13:39

(iBergen.no) Etter et uvanlig langt fengslingsmøte, der Trine Frantzens samboer (34) og hans 46-årige kamerat, framstilles for fengslingsforlengelse, kom kjennelsen fredag. Dommer Gunnar Thorkildsen besluttet overraskende å løslate begge to.

- Overrasket
Påtalemyndigheten påkjærte kjennelsen på stedet og ba om såkalt oppsettende virkning. Dermed blir de to sittende fengslet fram til Gulating lagmannsrett har tatt stilling til saken. Trolig vil det først skje over helgen.

- Jeg er overrasket over løslatelsen, etter de bevisene som er gitt, sier møtende aktor i saken, politijurist Ole Bjørn Mevatne til iBergen.no.

Forsvarerne derimot, var lettet over avgjørelsen.

- Vi er kjempefornøyde med denne usedvanlig grundige kjennelsen. Da retten tok seg så god tid på å komme fram til den, følte vi at det ville gå i vår favør, sier samboerens forsvarer Jørgen Riple.

Løslatelsen baserer seg på de mange observasjoner som skal ha blitt gjort av den savnede kvinnen etter forsvinningen. At det også mangler et lik, gjør også saken vanskelig. Etter det iBergen.no erfarer skal hele siktelsen mot de to mennene henge i en tynn tråd dersom liket ikke blir funnet.

- Rykter
Samboeren er siktet for forsettlig drap, mens 46-åringen er siktet for å ha hjulpet til med å skjule liket av Trine. Kameratene ble pågrepet og fengslet for én måned siden. Ingen av dem erkjenner straffskyld, og bevisene karakteriseres av forsvarerne som rene rykter.

Et av vitnene hevder å være synsk og knyttet sin egen bror til saken. Ifølge kvinnen tilsto 46-åringen overfor henne befatning med fjerningen av liket. Like etter at hun avga forklaring til politiet, ble henne egen samboer løslatt fra varetekt, før fengslingstiden var omme.

- Jeg ser løslatelsen av søsterens samboer fra varetekt i sammenheng med den politiforklaringen hun har gitt i Trine Frantzen-saken, sa advokat Jostein Alvheim til iBergen.no etter torsdagens rettsmøte.

- Dette er en vippe-sak. Det er ingen sannsynlighetsovervekt for at min klient har gjort det han er siktet for, supplerte advokat Jørgen Riple, forsvarer for Trines samboer.

Kritiserte politiet
32 år gamle Trine Frantzen ble sist sett i mai 2004. Kvinnen bodde da på Søfteland og ble sist sett i tidsrommet 5. til 11. mai i Bergen sentrum.

Politiet fikk krass kritikk fra Frantzens familie, som mente de jobbet for tregt og ikke tok forsvinningen alvorlig, ettersom Frantzen på det tidspunktet var rusmisbruker. Først fire uker etter at hun ble meldt savnet til politiet, ble det gitt ut en etterlysning der politiet ba publikum komme med opplysninger.

Ikke funnet
To måneder senere ble full drapsetterforskning innledet, etter at flere søk med både letemannskaper og hunder var resultatløse.

Ett år etter at hun forsvant, ble privatetterforsker Ola Thune satt på saken av TVNorge-programmet «Savnet», men Frantzen er ennå ikke kommet til rette, snart tre år senere. Thune klarte å spore hennes siste bevegelser til Øvsttunveien 25, hvor hun deltok på en fest kvelden før hun forsvant.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.