*Nettavisen* Nyheter.

Løslatt etter nød-bløff

Kvinnen som er siktet for å ha lurt politiet ut på båthavari-jakt i fjorden ved Askøy tirsdag kveld, ble i dag sluppet ut av fyllearresten.

22.02.06 14:33

Den 42 år gamle kvinnen satt i et flere timers langt avhør med politiet ved Laksevåg politistasjon onsdag, før hun ble sluppet ut på frifot igjen like etter klokken 12.00.

I avhør benektet hun å ha ringt politiets nødnummer tirsdag klokken 21.40 og meldt fra om et båtvelt ved Askøy. Meldingen utløste full alarm hos politiet, som satte igang storstilt redningsaksjon. Etter halvannen times søk i mørket, ble det klart at nødmeldingen hadde vært en bløff.

Ble sporet opp
Innringeren skal ha sagt til politiet at hun og to andre personer nettopp hadde vært med i et båtvelt, og at hun var eneste overlevende. Men politiet klarte å finne fram til de to vennene hennes, som hun påsto var med i veltet. De fortalte at det ikke hadde vært noen båttur. Da politiet kunne konstantere at nødmeldingen var falsk, sporet de opp 42-åringen og pågrep henne på Laksevåg.

Venter med avgjørelse
42-åringen var overstadig beruset da hun ble pågrepet, og blodprøver ble tatt. Resultatene av disse vil være klare om 14 dager. Etter å ha sovet ut rusen i fyllearresten natt til onsdag, ble hun avhørt og deretter sluppet fri.

- Nå gjenstår to avhør av to sentrale vitner, som er venner av den siktede. Etter at disse avhørene er ferdig, vil vi ta en avgjørelse om hva vi vil gjøre videre i saken, sier politioverbetjent Tore Salvesen til iBergen.no.

Kvinnen risikerer å måtte punge ut for kostnadene ved redningsaksjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag