*Nettavisen* Nyheter.

Løslot Bonnie, fengslet Clyde

Foto: Farid Ighoubah

Livet på rømmen endte i Bergen tingrett for den drapsdømte mannen. Men for den svindelsiktede kjæresten var det langt enklere.

10.08.07 17:10

(iBergen.no) Bergenspolitiet begjærte paret fengslet, ikke uventet på grunn av rømningsfaren. Men tingretten sa seg bare delvis enig.

Bonnie & Clyde
I beste Bonnie & Clyde-stil har paret lang erfaring med rømninger og å lure seg unna politiet. Chris Brynthe Torp (29) ble dømt for drapet på Hans Arne Grøndahl i 1995. Straffen på 14 års fengsel ble brått avbrutt da Torp rømte fra permisjon i 2000. Etter sju måneder ble han gjenkjent som bartender i TV Norge-programmet «Villa Medusa».

Siden skal han ha rømt tre ganger, senest fra Sandviken sykehus i februar.

Da slo han seg sammen med den ti år yngre Steinkjer-kvinnen og flyttet nordover. En måned før hadde kjæresten startet en omfattende nettsvindel på Finn og QXL. Med forlokkende priser la hun ut iPoder og mobiltelefoner til salgs på nettstedene. Intetanende privatpersoner kjøpte varene og sendte henne penger. Men varen kom aldri.

Til sammen har kvinnen nærmere 50 bedragerianmeldelser på seg fra hele landet. Da politiet begynte å sammenligne kontonumrene brukt i bedrageriene, fant de raskt fram til 19-åringen. Ifølge politiet utgjør svindelen rundt 100.000 kroner totalt.

Tatt i politifelle
Tirsdag la politiet i Steinkjer en felle for kvinnen idet hun var i banken for å heve penger. Pågripelsen av henne førte også til at Torp ble fakket.

Overfor Bergen tingrett innrømmet 19-åringen bedrageriene, men hevdet hun var utilregnelig, og kunne derfor ikke straffes. Ettersom rullebladet hennes var rent før hun startet nettsvindelen i januar i år, mente retten det ikke var grunnlag for politiets påstand om at hun ville gjenta forbrytelsene dersom hun ble løslatt.

Hun ble dermed satt fri, uten at politiet påkjærte kjennelsen.

Skal vurderes av lege
- Jeg var selv i tvil om kravet om gjentakelsesfare var oppfylt og valgte å godta kjennelsen. Hun skal reise tilbake til Trondheim der foreldrene bor og melde seg til politiet tre ganger i uken. Saken vil bli sendt til politilegen for vurdering av tilregneligheten hennes, sier politijurist Robert Haukeland til iBergen.no.

Men den drapsdømte kjæresten hennes blir værende i Bergen. Han godtok fengslingen på fire uker. Av drapsdommen gjenstår fire år i fengsel.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.