RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lotteritilsynet vil granske Joker-tabbe

(Privat)
Sist oppdatert:
Sølve fratatt gevinst på 2,8 millioner, ble avspist med blomster. Nå kan Joker-tabben få konsekvenser.

(iBergen.no) : iBergen.no kunne fredag fortelle om Sølve Merkesdal fra Meland i Hordaland, som på sin kontooversikt på Norsk Tippings hjemmesider fikk beskjed om at han hadde vunnet 2,8 millioner kroner i Joker-spillet.

– Vår glede var ubeskrivelig. Jeg sov ikke et sekund den natten, fortalte Merkesdal. Problemet var bare at det hele skyldtes en datafeil hos Norsk Tipping. Pengene må han derfor se langt etter.

- Høres ikke bra ut!
Informasjonssjef Rune Timberlid i Lotteritilsynet oppfordrer Merkesdal til å gå videre med sin litt spesielle sak.

– Merkesdal kan sende oss en klage, så skal vi se nærmere på saken. Vi har orientert oss litt om saken etter alle medieoppslagene. Det høres jo ikke så bra ut, med tanke på at enda flere trolig er rammet. Hvis vi får inn en klage, vil vi selvsagt ta saken opp med Norsk Tipping så raskt som mulig, sier Timberlid til iBergen.no.

Han kan ikke huske at Lotteritilsynet har fått inn tilsvarende klager. Lotteritilsynet har allerede brakt på det rene at feilen ikke skyldes rot rundt selve trekningen, som de har tilsynsansvar for.

– Dermed er nok dette en sak som Norsk Tipping må stå til ansvar for, sier Timberlid.

– Burde Norsk Tipping ha betalt ut premie tilsvarende beløpet Merkesdal fikk beskjed om at han hadde vunnet?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere før vi har sett nærmere på saken, sier Timberlid.

Psykisk knekk
Sølve Merkesdal har nå fulgt oppfordringen, og sendt inn et protestskjema på hendelsen, som skal oversendes Lotteritilsynet. Han krever fortsatt å få utbetalt milliongevinsten, og sier hendelsen og behandlingen han har fått av Norsk Tipping har gitt ham en alvorlig psykisk knekk.

– Norsk Tipping leker med folk. Jeg er helt sjokkert over hvordan de har opptrådt i denne saken. De har knust alle drømmene mine, og jeg har nesten ikke fått sove på en uke, sier Merkesdal til iBergen.no.

Etter gjentatte henvendelser ble familien i går endelig kontaktet av Norsk Tipping. Men budskapet fra Hamar var ikke særlig oppløftende.

– Mannen som ringte beklaget så mye, og sa det var beklagelig at vi hadde opplevd dette. Det ville også komme et plaster på såret, sa han, forteller Merkesdal.

- Krever minimum 10 prosent
Plasteret, en liten blomsterbukett, ble levert på døren litt senere samme kveld. Da holdt det på å renne over for den sindige familiemannen fra Meland.

– Jeg ble rett og slett kvalm! Det går ikke an å behandle folk på denne måten. Jeg ringte opp igjen til Norsk Tipping med en gang, og spurte om det var dette de hadde ment med plaster på såret. Nå begynner jeg å innse at det nok neppe skjer noe mer i denne saken, sier Merkesdal.

– Hva mener du Norsk Tipping bør gjøre?

– Jeg krever fortsatt å få gevinsten min utbetalt. Jeg har kvitteringer og skjermutskrifter som beviser hva jeg har vunnet. Hvis ikke de vil det, burde de i det minste gi meg ti prosent av gevinstsummen, eller en form for oppreisningserstatning, sier Merkesdal, som har fått en strøm av støtteerklæringer fra venner, familie og ukjente den siste uken.

- Korrekt trekning
Sikkerhetssjef Werner Bosaaen i Norsk Tipping sier til iBergen.no at han forstår hvorfor Sølve Merkesdal er opprørt.

– Derfor har vi besluttet å beklage det faktum at vi under detalj-feltet på hans konto hadde lagt ut feil informasjon om premiens størrelse. Det korrekte beløpet var 1860 kroner, som er korrekt utbetalt. I tillegg har Merkesdal fått en blomsterbukett og et kort fra oss, sier Bosaaen.

– Merkesdal mener han i det minste burde fått en utbetaling på ti prosent av gevinsten. Hva er din kommentar til det?

– Vår holdning er at det er gjennomført en korrekt trekning, hvor de rette vinnerne har fått sin premie. Vi har ingen mulighet til å utbetale noe mer enn den rettmessige premien på det nåværende tidspunkt, og vil avvente Lotteritilsynets avgjørelse.

Beklager påkjenningene
– Har det vært diskutert å betale ut premien, eller deler av den?

– Jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på den interne diskusjonen hos oss, annet enn å si at vi beklager de påkjenninger og psykiske belastninger dette har medført for Merkesdal og hans familie.

– Dere mener en blomsterbukett og et kort veier opp for det?

– Som sagt, vi har gjort et vedtak og forholder oss til det, sier Bosaaen.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere