RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lotto for gjeldsslaver

Sist oppdatert:
Bare et fåtall av norske kommuner har lovpålagt oppfølging av gjeldsofre.

Ifølge sosialtjenesteloven skal alle kommuner ha et tilfredsstillende tilbud om råd og veiledning til personer med økonomiske problemer. Gjeldsofre skal kunne ta kontakt med kommunen for å få time hos en gjeldsrådgiver.

Stryk for tre av fire
Men i praksis viser det seg at det ikke er lett. En svært omfattende undersøkelse Forbrukerrådet har gjort, tyder på at hver fjerde kommune har et fungerende system. Resten av kommune-Norge svarer ikke på henvendelser eller greier ikke å tilby time innen rimelig tid.

- Dette overrasker meg. Det er uakseptabelt at tre av fire kommuner enten ikke svarer, eller har lang ventetid på å få time, sier direktør Erik Lund-Isaksen i Forbrukerrådet.

Best i nord
Undersøkelsen viser at det er geografiske forskjeller. Ordningen ser ut til å fungere best i Troms og Finnmark. Der svarer mange av kommunene på det vi spør om innen rimelig tid, og rundt halvparten av kommune tilbyr raskt time. I Oppland tilbød 10 av 26 kommuner time innen to uker.

I Oslo-området er det mye vanskeligere å få hjelp. Bare to av 15 bydeler i Oslo svarte fullgodt. I Akershus unnlot over halvparten å svare og flere kommuner hadde lang ventetid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere