RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Scanpix)

Lov å kalle politiet drittsekk

Indre Sogn tingrett ser ingen grunn til å straffe en mann som kalte en politimann for en forbanna drittsekk. Politiet bør tåle såpass, mener retten. Hva synes du?

Politimannen mente mannen drev telefonterror og ville ha ham straffet for «ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd å ha krenket en annens fred», som det heter i straffelovens § 390a.

Politimannen fikk imidlertid ikke medhold i Indre Sogn tingrett.

«Det er en kjent sak at karakteristikken drittsekk er blitt brukt offentlig på høyt politisk nivå uten at det har fått noe juridiske konsekvenser», heter det i frifinnelsen.

Kort samtale
Det var i forbindelse med en barnefordelingssak den tiltalte (42) mente seg dårlig behandlet av politiet. Under en samtale med en kamerat et år senere, bestemte 42-åringen seg for å ringe den aktuelle politimannen privat for å si ham noen sannhetens ord. Tiltalte skal ikke ha vært beruset og oppringningen skjedde ved 22.30-tiden.

«Jeg synes du er en stor drittsekk. Ha en god kveld», sa tiltalte til politimannen.

Politimannen mente dette var på grensen til telefonterror, og argumenterte blant annet med at oppringingen skjedde på bursdagens hans. Det mener tingretten var en tilfeldighet. Det skal ikke ha vært ytterligere kontakt mellom de to, og tiltalte ringte bare én gang.

«Dette er et ord som nok kan virke sårende og nedsettende, men det er ikke dermed sagt at det omfattes av straffelovens § 390a», mener tingretten.

At handlingen regnes som ufin, er ikke nok til domfelling. Tiltalte må frifinnes, heter det i dommen.

SI DIN MENING:
Bør vi tåle å bli kalt både drittsekk og hæstkuk?
Ja, vi må ikke ta oss selv så høytidelig
Nei, det er for drøyt

Se resultat

- Dagligdags
En nordlending (55) ble forøvirg også frifunnet for å ha kalt en politimann for «jævla hæstkuk».

Alstadhaug herredsrett mente at «hæstkuk» er et helt dagligdags uttrykk - i alle fall på Helgelandskysten. 55-åringen ble følgelig frikjent.

31-åringen som kalte en lensmannsbetjent ved Karmøy lensmannskontor for «tullekuk» måtte imidlertid punge ut, bestemte Karmsund herredsrett i 2000.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere