RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lover barnehage til alle

(TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Alle får barnehageplass innen to år, men jeg tror vi skal greie det på ett, bare ikke SV kommer til makten, lover Dagfinn Høybråten.

Dagfinn Høybråten serverter sitt løfte i TV 2s «Utspørringen» mandag kveld.

Også statsminister Kjell Magne Bondevik har i kveld bekreftet at regjeringen vil bruke 600 millioner kroner for å oppnå full barnehagedekning.

- Ja, svarte Høybråten da han i en ja/nei-sekvens ble spurt om han kunne love full barnehagedekning innen to år.

- Det er innefor rekkevidde, men forutsetter at kontantstøtten beholdes, utdyper han overfor TV 2 Nettavisen.

- Jeg tror vi skal greie det innen ett år, fortsatte han.

Går ikke
Tidligere har SV-leder Kristin Halvorsen lovet at hun går av som partileder dersom kravet om full barnehagedekning ikke blir oppfylt innen fire år. Dagfinn Høybråten mener han har bedre sjanser til å få gjennomført sitt løfte.

- Den store forskjellen mellom meg og Kristin Halvorsen er at hun må skyve det ut i tid for å få plass til alle som i dag har kontantstøtte, mener Høybråten.

Høybråten vil ikke love at han går av dersom løftet ikke blir innfridd.

- Jeg har ingen planer om å gå av. Men jeg kan love fortsatt barnehagedekning og fortsatt kontantstøtte. Fjerner vi kontantstøtten, skaffer vi oss ris til egen bak, mener han.

Bondevik
Han lovet også å slåss for at kontantstøtten heves til 4500 kroner i måneden.

- Jeg har stor tro på at Kristelig Folkeparti får gjennomslag i familiepolitikken, sa han etter at utspørringen var over.

Høybråten vil ikke spekulere på om han er villig til å godta en annen borgerlig statsminister enn Kjell Magne Bondevik dersom de borgerlige vinner valget og Frp setter seg på bakbeina.

- Det er åpenbart i valgkampen at det finnes to alternativer: Kjell Magne Bondevik og Jens Stoltenberg. Det må velgerne forholde seg til på valgdagen og etterpå, sier han.

Avgiftskutt
Under utspørringen ble Høybråten grillet om alkohol, fattigdom, homoekteskap og regjeringsspørsmålet. Han ville ikke love kutt i alkoholavgiftene selv om svenskene har annonsert videre kutt.

- Vi må forholde oss til andre land rundt oss, men vi trenger ikke samme avgiftsnivået, hevdet Høybråten.

Dagfinn Høybråten understreket at KrF fortsatt er mot partnerskapsloven, og at adoptivbarn har det mest med en mor og en far.

- Vi ønsker ikke å diktere samlivsformer, men det er ikke dermed sagt at samfunnet bør forholde seg helt nøytralt til ekteskap, sa han.

KrF-lederen understreket at han er mot det han kaller kommersialisering av eldretjenester.

- Dette er ikke et prinsipielt standpunkt, men konkurranseutsetting er ikke noe vi vil prioritere, sier han til TV 2 Nettavisen.

TV 2-utspørringen sendes klokken 22.30 mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere