RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lover horestopp

Sist oppdatert:
De justispolitiske talskvinnene i Ap og SV klør i fingrene etter å sette i gang tiltak for å redusere prostitusjon. Men horekundene er fortsatt trygge.

Stortingsrepresentantene Gunn Karin Gjul (Ap) og Inga Marte Thorkildsen er hjertens enige i at horetrafikk både på Karl Johan og ellers skal stoppes.

- Jeg er absolutt enig med Inga Marte Thorkildsen i at vi bør gjenopprette prostitusjons- og spaningsgruppa som ble lagt ned i 1991. En slik gruppe er viktig ikke minst for å få et støtteapparat i politiet for de prostituerte, sier Gjul til TV 2 Nettavisen.

Trekker på Karl Johan
Stadig flere utenlandske prostituerte er igjen å se på Karl Johan i Oslo. TV 2 Nettavisen kjenner til at prostituerte i Oslos paradegate gjerne forfølger menn hvis de ikke får viljen sin. Tilbud om alle former for seksuelle handlinger, fra samleie til andre jobber tilbys for en billig penge.

I 2003 registrerte Prosenteret bare to nigerianske prostituerte i Oslo. Ved utgangen av august i år var tallet 281 personer.

De nigerianske prostiturte kommer stort sett til Norge via Schengen-landene Italia og Spania, og oppholder seg her på turistvisum. Når de har vært her i tre måneder, drar de tilbake til landet som de kom fra, og nye jenter reiser så inn i Norge.

- Kontakt med Schengen-landene
- Vi må absolutt også bruke samarbeidet med Schengen-landene for å se hva vi kan gjøre med disse innreisene. Det bør ikke være grunnlag for å komme hit på turistvisum og få opphold som prostituerte, sier Gjul.

- Men det er fortsatt ikke snakk om å forby prostitusjon?

- Nei, vi har hatt mange runder om dette i partiene, og har landet på at kriminalisering av horekunder vil kunne gjøre det verre for de prostituerte. Men det betyr ikke at vi ikke skal sette i gang tiltak for å stoppe prostitusjon, sier Gjul.

Hun mener at arbeidet med ta bakmennene må intensiveres.

- Mye av prostitusjonen er koblet til annen kriminalitet som våpenhandel, terror og narkotika. Politiet har begynt å trappe opp arbeidet mot organisert kriminalitet, og det er svært bra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere