*Nettavisen* Nyheter.

Lover mer for kvinnene

Foto: Kjersti Rønning

Det skal bli enda mer kvinnesnakk i KrF framover, lovet partileder Dagfinn Høybråten i sin hilsen på KrF-kvinnenes landmøte.

Partilederen henvendte seg til "partiets nøkkelmedarbeidere" i sin hilsningstale på KrF-kvinnenes landsmøte som åpnet i Stavanger fredag. Han påpekte at kvinner utgjør et stort flertall både i partiets medlemsmasse og blant velgerne.

- Dette bør i langt større grad gjenspeiles på listene også, sa Høybråten til stor applaus.

Kvinnesak
Partilederen viste til de fire F-ene i partiets handlingsplan, og påpekte at både fattigdomsbekjempelse, familiepolitikk, frivillighetsarbeid og fornyelse, blant annet i næringslivet, dreier seg om kvinnepolitikk.

- For å bekjempe fattigdom vet vi at utdannelse er viktig. Men utdanner vi en mann, er det en person vi utdanner. Utdanner vi en kvinne derimot, er det en familie vi utdanner, sa Høybråten.

Han framhevet partiets familiepolitikk som han mener gir kvinner reell mulighet til valgfrihet, og påpekte at KrF har stått på barrikadene for høyere kvinneandel i næringslivet.

- KrF er det partiet som har gjort mest for likestilling, skrøt partilederen.

Dagbladet-hets
Høybråten benyttet også sjansen til å skryte av sitt eget arbeid som helseminister og sin kvinnehelsestrategi.

- Helsetjenesten, forskning og behandling har vært basert på menns helse og på menns premisser. Det kan vi ikke være bekjent av, sa Høybråten. Han lovet økt satsing på bekjempelse av typiske kvinnesykdommer.

Lederen av KrFU i Rogaland, Tore Johannes Berntsen, måtte avlyse sitt innlegg i Stavanger. Høybråten lot ikke sjansen gå fra seg til å hedre den unge KrF-eren som "fikk selveste Dagbladet i kne". Ansvarlig redaktør Thor Gjermund Eriksen måtte beklage at avisen på ledersiden hadde skrevet at Bibelen var en eventyrbok, etter sterke reaksjoner fra blant annet KrFU-lederen.

- Og avisa er jo ekspert på området. De skriver eventyr hver dag, kommenterte Høybråten.

KrF-kvinnene avslutter landsmøtet søndag.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.