RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lover mer penger

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Den økonomiske støtten fra Norge til de katastroferammede områdene i Sørøst-Asia vil bli mangedoblet. Det lover bistandsminister Hilde Frafjord Johnsen.

Beløpet blir bestemt av regjeringen etter et møte med de parlamentariske lederne for partiene på Stortinget senere mandag.

Sosialistisk Venstreparti og Fremskrittspartiet har signalisert at én milliard kroner er en passende sum. Utviklingsministeren vil ikke kommentere beløpets størrelse, men lover en mangedobling av de 100 millioner kronene norske myndigheter allerede har bevilget.

Overfor TV 2 Nyhetene går Frafjord Johnsen langt i å antyde at støtten kan bli på én milliard kroner.

- Vi kommer til å drøfte dette i regjeringen i dag, og skal også ha et møte med de ulike parlamentariske lederne på Stortinget. Vi ønsker å stå sammen om dette, i fellesskap skal vi ta et løft, sier Frafjord Johnsen, og legger til: - Det betyr at vi kommer til å mangedoble støtten, men det konkrete beløpet kan dere ikke få før senere i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere