RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lover mer rettferdig skatt

Sist oppdatert:
Statsminister Jens Stoltenberg lover mer penger til kommunene, mer til helse og mer til miljøet i neste års statsbudsjett.

Jevnaker (ANB): Dette var statsministerens løfte da han søndag samlet regjeringen til budsjettkonferanse ved idylliske Randsfjorden.

- Vi er i rute for å nå målene i Soria Moria og skal fortsette med det arbeide her. Det betyr at det blir et budsjett der det blir mer penger til omsorg i kommunene, mer til helse, mer til miljø. Og så kommer vi til å fortsette arbeidet med en bedre fordeling, sa statsminister Jens Stoltenberg til pressefolkene.

Mer rettferdig
Stoltenberg slo fast at det er uaktuelt å øke skattene neste år.

- Det samlede skattenivået skal ikke opp. Men vi skal ha et mer rettferdig skattesystem, de som har mye må være forberedt på å bidra mer og de som har lite kan få mer på lettelser, og så skal vi ha et mer miljøvennlig skattesystem, sa statsministeren.

Finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen peker på at det er noen som ikke har fått bli med på den samme velstandsveksten som det store flertallet.

- De skal vite at vi tenker på dem og slåss for at deres forhold skal bli bedre, sa Halvorsen.

Sterk vekst
Statsministeren poengterte at regjeringen er opptatt av å ta vare på den veldig gode utviklingen i norsk økonomi.

- Siden vi overtok er arbeidsløsheten halvert og aldri før har flere mennesker vært i arbeid. Rekordmange har fått jobb, og de nye anslagene viser at den økonomiske veksten i Norge var seks prosent i fjor, sa Stoltenberg og skrøt av at det har ikke vært sterkere vekst i norsk økonomi siden 1971.

Mer til kommunene
Sp-leder og oljeminister Åslaug Haga lover mer penger til kommunene, men vil ikke tallfeste antall milliarder ennå.

- Jeg tror at kommunene kommer styrket ut av forhandlingene våre her. Vi vant valget i 20005 på at vi skulle styrke velferden i Norge. Vi valgte velferd framfor skattelettelser, sa Haga og lovet enda mer penger til skole, helse og kultur. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere