RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lover mer tog for pengene

Foto: Mick Tully/Jernbaneverket
Sist oppdatert:
NSB får den samme potten, men skal levere mer tog for pengene, blant annet på strekningen Lillehammer/Skien og Oslo/Halden.

NSB får 6,1 milliarder kroner av staten for togtjenester de neste fire årene og må levere mer tog for pengene.

- Vi har effektivisert oss kraftig de siste årene. Dette har gjort at vi har orden i økonomien og medfører at vi har satt oss istand til både å fornye vårt eksisterende materiell og gradvis øke tilbudet til kundene, uten at regningen til staten øker, sier visekonsernsjef Rolf Roverud i NSB ifølge en pressemelding.

Rammeavtalen mellom NSB og Samferdselsdepartementet for perioden 2007-2010 innebærer at NSB må øke produksjonen uten at det beløpet staten betaler stiger mer enn inflasjonen.

Staten forventer en kraftig økning særlig i lokaltrafikken. I tillegg forventes det at NSB øker regiontogtilbudet på strekningene Lillehammer-Skien og Oslo-Halden.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete sier at avtalen sikrer at togtilbudet blir styrket i årene fremover. Det blir flere avganger, økt setekapasitet og bedre standard for de reisende, ifølge statsråden. Regjeringen ønsker at toget skal styrkes i konkurransen med andre transportformer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere