*Nettavisen* Nyheter.

Lover sexfritt på Karl Johan

Den omfattende prostitusjonen på Karl Johan i Oslo skal bort. Det ble bestemt på et møte mellom Oslo kommune, politiet og andre involverte i dag.

04.05.05 22:35

Prostituerte som kaprer kunder har vært et vanlig syn på Karl Johan denne våren. Nå vil byrådet i Oslo ha virksomheten bort fra hovedstadens paradegate:

- Prostitusjon er lovlig, men det betyr ikke at vi kan tillate at det foregår hvor som helst, sier byrådsleder i Oslo kommune, Erling Lae (H), til TV 2 Nyhetene.

Frykter krig
På et møte bak lukkede dører onsdag ble strategien for å gjøre Karl Johan prostitusjonsfri lagt.

Med på møtet var også Liv Jessen, leder for PRO-senteret i Oslo. Hun har i løpet av våren vært i kontakt med de 188 nigerianske kvinnene som nå livnærer seg ved prostitusjon i Oslo.

- Jeg er i kontakt med kvinnene, og kan naturligvis fortelle dem at ingen i Norge ønsker prostitusjon på Karl Johan. Jeg vil gjøre dem oppmerksom på at prostitusjon her kan føre til en krig som de vil komme til å tape, sier Jessen til TV 2 Nyhetene.

Politiet vil få jobben med å fjerne de prostituerte:

- Blir kvinnene plagsomme for allmennheten gjelder vanlige lover og regler for plagsom adferd også for de prostituerte, sier visepolitimester i Oslo politidistrikt, Roger Andresen, til TV 2 Nyhetene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.