RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lover Stockholm-tog i helgene

Sist oppdatert:
Linx er historie, men NSB og SJ vil opprettholde persontogtrafikken mellom Oslo og Stockholm i helgene og om sommeren.

På vanlige hverdager vil det ikke lønne seg å opprettholde togtilbudet mellom Oslo og Stockholm, men i helger og sommermåneder er NSB og SJ villige til å prøve. Nå varsler de fortsatt forbindelse mellom Oslo og Stockholm fra januar 2005, da Linx parkerer sitt tilbud. På sikt kan det også bli snakk om et nattog-tilbud via Gøteborg mellom Oslo, Stockholm og København.

Informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB sier til TV 2 Nettavisen at offentlige myndigheter må legge penger på bordet dersom togforbindelsen til broderfolket skal opprettholdes alle dager.

- Uten offentlig støtte, er det ikke økonomi i et slikt opplegg, sier han.

Er i forhandlinger
Det felles datterselskapet Linx forsøkte med hurtigtog mellom Oslo og Stockholm, men varslet i mai at de ville kaste inn håndkledet. Fra nyttår er det helt slutt på dette tilbudet. Men NSB og SJ vil prøve i helger og sommermåneder i egen regi. Nå sluttfører de forhandlingene om en slik utenlandsforbindelse.

NSB og SJ mener å ha funnet et økonomisk forsvarlig opplegg. I en pressemelding sier de at de også jobber med muligheten for et nattogtilbud mellom Oslo, Stockholm og København fra sommeren 2005. Disse rutene vil alle gå via Gøteborg.

Gjerne Taxfree
- Ønsket om et taxfree-tilbud om bord på utenlandstogene er luftet. Vil det være nok til å finansiere en forbindelse Oslo-Stockholm alle dager?

- NSB imøtekommer et slikt forslag. Taxfree ville øke muligheten for inntjening. Men om det hadde vært tilstrekkelig eller ikke, vet jeg ikke. Hvor mye som må på bordet for å finansiere en forbindelse alle dager, vil jeg ikke spekulere i, sier Åge-Christoffer Lundeby til TV 2 Nettavisen.

Skogsholm vil jobbe for daglige avganger
Samferdselsminister Torild Skogsholm sier i en pressemelding torsdag ettermiddag at hun synes SJ- og NSB-avtalen er positiv.

- Men jeg vil fortsatt se på mulighetene for å få til et tilbud med daglige avganger, hele året, sier Skogsholm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere