Lovlig å vise ulovlig voldsfilm

Filmklubber, foreldreforeninger og politiske organisasjoner kan fra 1. august vise ellers ulovlige voldsfilmer.

21.06.04 13:41

Dette er en konsekvens av at Stortinget 10. juni i år endret straffelovens paragraf 382. I statsråd fredag slo regjeringen fast at endringen skal tre i kraft fra 1. august i år.

Endringen betyr at idelle filmklubber kan vise film med grove voldsscener, men bare til personer over 18 år, melder Justisdepartementet i en pressemelding. Lovendringen innebærer videre at for eksempel foreldreforeninger eller politiske organisasjoner kan vise ulovlige voldsfilmer.

- Lovendringen vil øke borgernes mulighet til å holde seg informert om hva som produseres og vises av film, herunder også spekulativ og grov voldsfilm. På det grunnlaget bidrar lovendringen til at borgerne bedre kan delta i den alminnelige samfunnsdebatten om emner, sier justisminister Odd Einar Dørum i en kommentar. Han understreker at det fortsatt er viktig å verne barn og unge mot negativ innflytelse fra filmvold.

Andre enn filmklubber må ha politiets tillatelse før visning. For all visning gjelder en aldersgrense på 18 år og et vilkår om at visningen ikke må være økonomisk motivert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag