*Nettavisen* Nyheter.

Lovlydig i 15 uker - slapp fengsel

Dommerne lot seg imponere av at den vanekriminelle 36-åringen holdt seg borte fra lovbrudd helt siden 25. september.

11.01.07 16:40

(iBergen.no) I stedet for nok en ubetinget fengselsstraff, ble mannen idømt samfunnsstraff - til tross for at han drapstruet en politimann.

Hylte sprit
25. september i fjor var mannen knapt nok kommet utenfor fengselsporten etter sitt tjuende fengselsopphold før han igjen rotet det til. Allerede på bussen fra fengselet mot Bergen sentrum sprettet han spritflasken og tyllet innpå. Ved den 20 minutters lange bussturens ende hadde mannen konsumert en halv flaske brennevin. Ifølge ham selv husket han ingenting etter at han steg av bussen.

Men det gjorde både personalet på Legevakten og politibetjenten som fikk så ørene flagret av den stupfulle 36-åringen. Lovens lange arm måtte tilkalles da den krakilske pasienten truet både legen og knabbet medisinsk utstyr før han sjanglet mot utgangen. Da politiet ville pågripe han kom han med grove drapstrusler.

«Dersom jeg treffer deg igjen skal jeg ta deg av dage. Det er det ingen problemer å ordne. Jeg skal skyte deg i begge kneskålene.» freste han mens han ble tvunget inn i politibilen.

- Husker ikke
I retten erkjent den kriminelt belastede mannen straffskyld etter tiltalen, selv om han ikke husket noe fra den aktuelle dagen. Retten mente det var skjerpende at han hadde begått nye straffbare forhold samme dag som han slapp ut av fengselet, men at det var mer betydningsfullt at han holdt seg på den smale sti siden.

«Han er tidligere domfelt i alt 20 ganger. (...) I formildende retning har retten sett hen til tiltaltes personlige forhold, herunder den kriminalitet han har begått i all hovedsak skyldes hans omfattende og langvarige rusproblem. Slik tiltalte framsto i retten synes det som om han nå avstår fra å begå ny kriminalitet, og retten viser til at tiltalte ikke har blitt registerert med nye straffbare forhold etter 26.09.2006» roser retten i dommen fra tirsdag.

De imponerende 15 ukene som lovlydig, gjorde at mannen slapp returreise til fengselet i ekspressfart. Istedet må han nå avtjene samfunnsstraff i 41 timer. Da er fire dager varetekt trukket fra straffen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.