RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lærer befølte barneskoleelever under trusa

Hjelpelæreren har lagt alle kortene på bordet og innrømmet å ha befølt to barneskolejenter på tissen.

DRAMMEN (Drammens Tidende):  Hjelpelæreren, en mann i 20-årene, jobbet på en barneskole i Drammens-distriktet da overgrepene fant sted. Men det skulle gå rundt tre år fra hjelpelærerens overgrep skjedde til de ble oppdaget.

– Under en samtale oppdaget moren til den ene jenta at det var noe galt. Jenta klarte ikke å fortelle hva som hadde skjedd, men gikk inn på rommet sitt og skrev et brev til sin mor, forteller aktor og politiadvokat ved Søndre Buskerud politidistrikt Cathrine Thiis-Evensen til Drammens Tidende.

I brevet kom det fram at en hjelpelærer hadde befølt jenta på tissen mens hun var på skolen.

Innrømmet i avhør

Moren gikk rett til politiet, og hjelpelæreren ble tatt inn til avhør hvor han innrømmet det hele – og ytterligere ett tilfelle.

– Han fortalte også uoppfordret at han hadde befølt nok en skolejente i samme alder under trusa, forteller Thiis-Evensen.

Jentene skal ha vært i åtte-niårsalderen da overgrepene fant sted, og de skal i ettertid ha vært redde for å gå på skolen og for å møte læreren i gangene på skolen.

– Men de har ikke turt å fortelle hvordan de hadde det, eller hva de hadde opplevd, sier Thiis-Evensen.

Nå har hjelpelæreren møtt i retten, hvor han nok en gang innrømmet overgrepene han sto bak.

Mannen forklarte i retten at han gjorde det fordi han var nysgjerrig på jentekjønnet.

– Vi har også etterforsket om det har vært flere tilfeller, også hos tidligere arbeidsgivere. Men vi har heldigvis ikke funnet flere ofre, sier Thiis-Evensen.

– Stor påkjenning

I retten la aktoratet ned påstand om seks måneders ubetinget fengsel, samt tap av retten til å jobbe i barne- og ungdomsskoler og -organisasjoner i all fremtid.

Da har aktor regnet inn avkorting i straffen fordi hjelpelæreren har lagt kortene på bordet.

– Jeg mener at aktoratet i sin påstand gir min klient for liten strafferabatt for hans innrømmelser. Samtidig mener jeg at straffenivået i utgangspunktet lå for høyt, sier hjelpelærerens forsvarer Martin Smith til Drammens Tidende.

– Det har vært en stor påkjenning å bære på dette for min klient, sier Astrid Røkeberg som er bistandsadvokat for den ene jenta, til Drammens Tidende.

– Det har vært en stor belastning for jenta å ha opplevd dette, forteller også den andre jentas bistandsadvokat Elisabeth Tørresby.

– Dette skal ikke skje

Rettssaken gikk i Drammen tingrett på torsdag, og det forventes at dom faller i morgen.

– Dette skal ikke skje, og er veldig trist. Vi gjør mye for å unngå slik, blant annet prøver vi å unngå at ett barn og en voksen er alene i samme rom, forteller rektoren ved den aktuelle skolen.

– Hvordan ble skolen varslet?

– Vi ble varslet av politiet. På det tidspunktet jobbet ikke mannen lenger hos oss eller i vår kommune, avslutter rektoren.

Les flere saker hos Drammens Tidende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere