RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lærer dømt for å ha lagret og delt overgrepsbilder av barn

Tønsberg (NTB): En mannlig lærer i 30-årene fra Vestfold er dømt til åtte måneders ubetinget fengsel etter å ha lagret og delt overgrepsbilder av barn.

Mannen var én av 73 som ble pågrepet i desember i fjor da Kripos og politi slo til mot fildelere over hele landet, skriver Aftenposten.

Kripos-aksjonen fikk navnet Operasjon Share, og rettet seg mot overgrepsmateriale som er delt gjennom fildelingsnettverket «eDonkey2000».

Det ble tatt beslag i 173 datamaskiner. Materialet som ble avdekket, var av svært grov karakter, opplyste Kripos.

Vestfoldmannen jobbet som lærer, men fikk sparken da politiet fant 119 filmer og 261 overgrepsbilder av barn lagret på datamaskinene hans. Mannen tilsto tidlig og ba om å få en såkalt tilståelsesdom i tingretten. Han godtok straffen på ubetinget fengsel i åtte måneder.

– Min klient ønsker å ta sin straff og komme videre, sier advokat Jan Hagfors Greve.

Mannen fikk litt strafferabatt for tilståelse og samarbeid, men fikk ikke innvilget sitt ønske om ytterligere reduksjon i straffen for å passe egne barn.

«Etter rettens vurdering er det også motstridende å bruke omsorg for egne barn som begrunnelse for nedsettelse av straff for kriminelle handlinger som har bidratt til overgrep mot andre mindreårige barn», heter det i dommen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere