RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lærere fråtser i utenlandsturer

Sist oppdatert:
Skolene klager på dårlig økonomi, men sender lærerne sine på seminarer til Tenerife og andre eksotiske steder.

Hele 24 av 36 skoler i Kristiansand sender sine lærere på seminar utenfor landets grenser.

Godt og varmt
- Vi var på en ukes seminar på Tenerife i fjor for å jobbe i team og skape et godt sosialt miljø. Vi valgte reisemålet fordi det er godt og varmt, og stedet har mye kultur. Vi hadde egentlig tenkt å dra til Egypt, men falt til slutt ned på Tenerife, opplyser rektor Eli Tveit Rosenlund ved Heståsen skole til Fedrelandsvennen.

- Vi var ei uke på Kypros for to år siden og ei uke på Kreta i fjor. Vi har også intensjoner om personalseminar i år, sier rektor John Nelvik Lie ved Holte skole.

Kristiansand-skolene fikk i årets budsjett 13,8 millioner kroner mindre enn i fjor. Leder i Kommunalt Foreldreutvalg advarte i høst mot at Kristiansand er på vei tilbake til fattigskolen. Samtidig har lærere fra mange skoler i Kristiansand dratt på personalseminar til utlandet.

Europeiske storbyer
Flere av skolene prioriterer personalseminar med lærerne. Blant de vanligste reisemålene er storbyer i Europa, og egenandelen ligger ofte på omtrent en tusenlapp.

Utdanningsdirektøren i Vest-Agder, Gunnar Skaar, ser ikke noe galt i at lærerkollegier drar på fagseminar. Men han mener det bør stilles spørsmål ved om utviklingen har gått for langt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere