RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lærere vil boikotte nasjonale prøver

Sist oppdatert:
Lærere vil ikke rette nasjonale prøver før de får penger for det.

Lærerboikotten vil etter planen tre i kraft over hele landet i morgen. Unntak vil bli gjort i kommuner der merarbeidet rundt prøvene er innbakt i arbeidsplanene, eller der det foreligger avtaler om overtidsbetaling.

Utdanningsforbundets varsel er en reaksjon på et møte i Kommunenes Sentralforbund (KS) mandag. Her møtte Utdanningsforbundet ifølge eget utsagn liten vilje til å etterkomme krav om kompensasjon hos KS og fremmøtte fra Utdanningsdirektoratet, skriver Aftenposten.

- Ansvarsfraskriving

- KS ga uttrykk for at de ikke har bedt om de nasjonale prøvene, mens direktoratet viste til at det er kommunene og fylkene som skal gjennomføre prøvene. Jeg kaller det ansvarsfraskriving, sier Hjetland.

Denne uken har tusenvis av grunnskoleelever gjennomført nye nasjonale prøver. Det er disse besvarelsene, prøver fra forrige uke og kommende prøver som kan komme til å bli liggende ulest.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere