RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lærerstreiken: - Det er helt fastlåst

STREIKER VIDERE: Totalt er nå 7898 lærere i streik. Nye samtaler mellom KS og lærerorganisasjonene ble innledet torsdag, men har ikke ført fram.
STREIKER VIDERE: Totalt er nå 7898 lærere i streik. Nye samtaler mellom KS og lærerorganisasjonene ble innledet torsdag, men har ikke ført fram. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Lærerstreiken fortsetter - nå er 7898 i streik. Partene skylder på hverandre og sier konflikten kan bli langvarig.

OSLO (Nettavisen): Forhandlerne i Kommunenes Sentralforbund vil ikke bevege seg over på lærerorganisasjonenes posisjon, som er å bevare dagens avtale om tilstedeværelse. Lærerorganisasjonene sier KS må frafalle kravet om økt tilstedeværelse. Etter en ny helg uten noen løsning på lærerstreiken i sikte, er tonen også mer oppgitt.

Nettavisen direkte: Følg utviklingen i lærerstreiken

- Jo mer vi kommer lærerorganisasjonene i møte, desto mer rygger de. Slik kan vi aldri komme til en løsning. Da er det ikke lenger forhandlinger, uttalte forhandlingsleder i KS, Per Kristian Sundnes, i helgen.

Sier KS har nøkkelen

1. nestleder i Skolenes Landsforbund, Terje Moen, sier det er KS som sitter med nøkkelen til en løsning og at det må skje gjennom at KS-styret gir forhandlerne et utvidet mandat.

- Hva skjer mandag?

- Nei, det er helt fastlåst nå. Jeg har ingen tanker om at det skjer noen ting. Det er bare én løsning, og det er at forhandlerne i KS får et utvida mandat, sier Moen til Nettavisen.

SER BARE ÉN LØSNING: - Det er bare én løsning, og det er at forhandlerne i KS får et utvida mandat, sier Terje Moen, 1. nestleder i Skolenes Landsforbund.


Kan bli langvarig

Så lenge konflikten ikke truer liv og helse, er det heller ikke utsikter til tvungen lønnsnemd, og dermed kan streiken pågå lenge.

- KS på sin side mener ansvaret for konflikten nå i økende grad hviler på lærerorganisasjonene?

- Ja, og vi mener ansvaret nå klart ligger hos KS. De må ta inn over seg at 80 prosent av norske lærere har sagt nei. Når LO blir nedstsemt i uravstemming, skjønner motparten at det må endringer til. Her har man ikke tatt dette inn over seg i det hele tatt.


KS-forhandler og avdelingsdirektør Hege Mygland uttalte i en debatt med Steffen Handal fra Utdanningsforbundet på NRK mandag morgen at KS-forhandlerne har et vidt mandat.

- Men vi kan ikke bevege oss helt over på deres posisjon, som betyr å bevare dagens tilstedeværelse, sa hun.

Handal på sin side uttalte dette om hvilken løsning han ser på konflikten:

- Det er en enkel vei ut av dette: KS må frafalle krkavet om tvungen økt tilstedeværelse.

7898 i streik

Til sammen er 7898 medlemmer i de fire lærerorganisasjonene Utdanningsforbundet, Skolenes landsforbund, Norsk Lektorlag og Musikernes fellesorganisasjon i streik etter opptrappingen mandag.

Les også Gunnar Stavrums kommentar: Grip inn mot lærerstreiken!
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere