RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lærerstudentene slår tilbake

Erna Solberg er blant de som får sitt pass påskrevet når lærestudentene nå slår tilbake mot kritikken.

I en pressemelding tar lærerstudentene til motmæle mot det de mener er ensidig kritikk av lærerutdanningen. De mener noe må gjøres med selve utdanningen.

I Dagbladet søndag var kommunalminister Erna Solberg blant de som fyrte opp under kritikken mot lærerstudentene. Reidun Blankholm, påtroppende leder i Pedagogstudentene, sier:

Bjørnetjeneste
- Men Erna Solberg skal vite at hun gjør lærerutdanningen en bjørnetjeneste ved å uttale seg som hun gjør. Som profilert politiker bør hun være bevisst sin rolle som holdningsskaper, og ikke bruke enhver anledning til å rakke ned på lærerutdanningen. Det er rekrutteringen til yrket som i det lange løp blir skadelidende.

Pedagogstudentene er bekymret over de svake eksamensresultatene på lærestudiet. Likevel mener de det først og fremst må gjøres noe med studiet.

- Naivt
- Lærerutdanningen er et modingsstudium hvor studentene over tid får utvikle sin læreridentitet. I denne tiden må det stilles motiverende og utfordrende krav til lærerstudentene. Å tro at inntakskravene som innføres fra høsten av vil bedre situasjonen mener jeg er naivt. Det er kvaliteten i lærerutdanningen vi må gjøre noe med, sier Blankholm.

Blankholm mener studentene bør møte til undervisning. Men når de uteblir, så synes hun også man må sette fokus på hvorfor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere