RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løslater fire personer siktet for menneskehandel


TIGGERMILJØ: Det ene huset hvor politiet aksjonerte i helgen, er det samme som var sentralt i NRK Brennbunkts dokumentar Lykkelandet, som handlet om rumenske personer som kom til Norge for å tigge, drive prostitusjon og gjøre andre ting for å skaffe penger.
TIGGERMILJØ: Det ene huset hvor politiet aksjonerte i helgen, er det samme som var sentralt i NRK Brennbunkts dokumentar Lykkelandet, som handlet om rumenske personer som kom til Norge for å tigge, drive prostitusjon og gjøre andre ting for å skaffe penger. Foto: NRK Brennpunkt
Sist oppdatert:
Politiet fikk ikke medhold i sin begjæring om fengsling av de fire rumenere som er siktet for menneskehandel med en 16 år gammel jente.

Politiet slo til mot det rumenske miljøet i Bergen lørdag og pågrep i alt elleve personer. Sju av dem ble senere løslatt, mens fire ble framstilt for varetektsfengsling tirsdag. Politiet ba om to uker i varetekt for de fire, men Bergen tingrett sa nei til fengsling. Politiet anket avgjørelsen på stedet og ba om oppsettende virkning, noe tingretten tok til følge. De fire blir dermed sittende fengslet til lagmannsretten har vurdert saken.

– Politiets anke blir behandlet torsdag eller fredag, opplyser politiadvokat Rudolf Christoffersen til NTB.

En av de fire siktedet er en mann i 40-årene som tidligere er blitt knyttet til transport av prostituerte.

– Mannens egen datter har jobbet som prostituert i Bergen, sier Christoffersen.

I tillegg ville politiet fengsle to av 16-åringens besteforeldre, en mann og en kvinne, samt tanten hennes. De fire er siktet for brudd på straffelovens paragraf 285, som omhandler grov menneskehandel.

Alle fire nekter for å ha gjort noe kriminelt, men politiadvokat Christoffersen i Vest politidistrikt kaller forklaringene lite troverdige.

– Vi fant denne jenta på en adresse som er knyttet til tigging og prostitusjon. Hun ble fraktet fra Romania til Bergen av personer fra fattige miljøer som tjente 200 kroner dagen på tigging. Det er lite troverdig at de fraktet henne hit, med de store kostnadene det medfører, bare så hun skulle sitte på et rom, sier Christoffersen.

– De sju løslatte har fortsatt status som mistenkt, og etterforskningen pågår fortsatt, opplyser politiadvokaten.

Les: Elleve rumenere siktet for grov menneskehandel

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere