RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løslatt etter journalist-skyting

Foto: Snorre Brenne (TV 2)
Sist oppdatert:
- Politiet har hengt ut en uskyldig person uten grunn, raser forsvarer John Christian Elden.

29-åringen som tirsdag kveld ble pågrepet i forbindelse med skytingen mot huset til Dagsavisen-journalist Nina Johnsrud, er løslatt.

Nå raser 29-åringens forsvarer, John Christian Elden.

- Hengt ut
- Her har politiet hengt ut en uskyldig person uten grunn. Terskelen for å pågripe noen må ligge høyere enn et falskt anonymt tips, sier Elden til TV 2 Nettavisen.

- Når de ikke fremstiller for fengsling etter å ha gått så høyt på banen, tyder det på at de ikke har gjort sin hjemmelekse. Man leker ikke med frihetsberøvelse, fortsetter han.

Advokaten sier han vil forfølge saken.

- Jeg vil følge opp saken videre overfor politiet, fastslår han.

Da TV 2 Nettavisen snakket med politiet på Follo tidligere onsdag, var det uklart om de ville fremstille ham for varetekt.

- Politiet ga seg og løslot han. Jeg skjønner godt at de ikke torde å komme med en så løs siktelse for noen dommer, sier Elden.

Fortsatt siktet
Politiet forstår ikke kjendisadvokatens skarpe reaksjoner.

- Han ble løslatt fordi vi ikke finner at fengslingsvilkårene er til stede, sier politiadvokat Nina Prebe i Follo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Hun forteller at siktelsen mot 29-åringen opprettholdes.

- Han er fremdeles siktet for trusler med skytevåpen. Siktelsen innebærer at vi mener han har avfyrt skudd mot huset, sier hun.

- John Christin Elden mener dere har hengt ut en uskyldig person uten grunn. Hva er din kommentar til det?

- Jeg ønsker ikke å kommentere det annet enn at vi mener det foreligger skjellig grunn til mistanke bak siktelsen, sier politiadvokaten.

Hun vil ikke kommentere hva som lå til grunn for pågripelsen av 29-åringen tirsdag kveld. Hun vil heller ikke kommentere Eldens trusler om å forfølge saken.

Huset beskutt
Nina Johnsrud er krim-reporter for Dagsavisen og har i en årrekke jobbet med drapssaker og de største kriminalsakene i Norge. I sommer ble det avfyrt flere skudd mot huset hennes.

Den erfarne journalisten uttalte da at hun trodde skuddene var ment som en advarsel mot henne som journalist.

- Dette er spesielt tøft i forhold til mine små barn. Det er ekkelt å tenke på at jeg lå i teltet rett ved siden av. Hvem som helst kunne gått inn, sa hun til TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere