RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løten-kameler vekker oppsikt

Sist oppdatert:
Historien om Løten kommunes dristige kamelsatsing fikk ben å gå på, og flyktningetjenesten måtte svare på henvendelser fra både FN og BBC.

Flyktningetjenesten i jordbruksbygda Løten vil gå nye veier for å sysselsette kommunens flyktninger og har søkt UDI om støtte til å utrede en satsing på kameldrift.

Hamar Arbeiderblad var først ute med saken, og så begynte snøballen å rulle. Internasjonale medier fattet interesse for kamelene på Løten. Mandag har et tv-team fra BBC meldt sin ankomst.

- Jeg må nok si at jeg finner situasjonen nesten uvirkelig, sier Wenche Irene Stenseth i flyktningetjenesten til lokalavisa. Hun har hatt en stri tørn med å svare på tallrike henvendelser fra norske og utenlandske journalister etter at prosjektet ble kjent.

Også en medarbeider ved FNs høykommisær for flyktningers kontor i Geneve har vært på tråden og spurt henne ut om kamelprosjektet, skriver Hamar Arbeiderblad.

Mange af flyktningene på Løten har levd som nomader, og for dem er kamelen både et bruksdyr og et husdyr som gir melk, kjøtt, ull og skinn.

Ved siden av å utnytte den kompetansen flyktningene besitter, håper Løten kommune på en bieffekt i form av en ny turistatttraksjon.

- Hvorfor skal nordmenn reise til Marokko eller Egypt for å ri på kameler hvis de kan gjøre det her? sier Wenche Irene Stenseth ved flyktningetjenesten til nyhetsbyrået Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere