RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Luft i magen» var hjertefeil

Sist oppdatert:
Legene mente at nyfødte Isabell bare hadde luft i magen – men hun led av en alvorlig hjertefeil.

- Hadde vi gjort slik vi fikk beskjed om, å ta det med ro gjennom helga, hadde vi hatt en grav å gå til og ikke sittet med jenta på fanget, sier mamma Monika Søraa til NRK Trøndelag.

I midten av februar i år, en uke etter at Isabell ble født, blir veslejenta syk og foreldrene tar kontakt med både helsestasjon og lege i Vikna.

Der får de beskjed om å ta det med ro, plagene skyldes bare luft i magen. Men foreldrene gir seg ikke og omsider blir vesle Isabell sendt i ambulansehelikopter til St. Olavs Hospital i Trondheim.

Her blir det fastslått at tilstanden er kritisk - Isabell har en alvorlig hjertesykdom. Familien fraktes til Rikshospitalet i Oslo der det viser det seg at den lille kroppen har både lever- og nyresvikt og det er fare for at hun har fått en hjerneskade.

- Om vi hadde fått hjelp med en gang, kunne Isabell sluppet lever- og nyresvikten og da hadde hun hatt større sjanser til å få operasjon med en gang, noe som igjen hadde redusert farene for hjerneskade, sier pappa Kurt Pedersen til NRK.

Etter fem uker på sykehus er familien nå hjemme igjen, men for Isabell venter flere operasjoner. Nå klager foreldrene til fylkeslegen og pasientombudet. Helse- og sosialsjef i Vikna kommune, Pål Sæther Eiden sier til NRK at han vil undersøke hvordan saken ble håndtert for å vurdere om rutinene må endres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere