RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Luksus-sti til Besseggen

Sist oppdatert:
Miljøvernminister Knut Arild Hareide la i dag ned en stein på det som skal bli rene luksus-stien opp til det populære turistmålet.

- Besseggen er den mest populære turruta i Norge. Over 40 000 går turen hvert år, og det medfører en del slitasje og erosjon, sier miljøvernminister Knut Arild Hareide til TV 2 Nettavisen.

Han har fredag vært med og markere et stortstilt restaureringsprosjekt langs den populære turruta.

Steinsetter stiene
Prosjektet er godt i gang og går ut på å restaurere og steinsette tilførselsstiene til Besseggen. Prosjektet koster i overkant av 4 millioner kroner, og vil vare i 3-4 år. Miljøverndepartementet, Den norske turistforening, lokale kommuner og fylkesmannen har gått sammen om å betale for gildet.

- Det er kun stiene opp til Besseggen som blir steinlagt. Selve Besseggen har nok av stein fra før, så der vil det ikke skje noe, sier Hareide.

5000 tonn stein
Til sammen skal det fraktes opp 4-5000 tonn stein. Strekningene som skal restaureres er til sammen to kilometer med store slitasje- og erosjonsspor. Steinsettingen går ut på å grave store steiner 20-30 centimeter ned i bakken. I de bratteste partier blir det en trappeeffekt, og langs sidene av stien forsøker man å gjenskape en mest mulig naturlig vegetasjon.

- Dette prosjektet legger til rette for at folk kan fortsette å få oppleve Besseggen, istedenfor at vi for eksempel må innføre restriksjoner på bruken av fjellet, sier Hareide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere