RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lundeby tilstår noe spritsmugling

Steinar Lundeby (48), som er tiltalt for å ha smuglet opptil 600.000 liter sprit til Norge, tilsto i retten onsdag at han sto bak noen konkrete spritbeslag aktoratet har vist til.

Lundeby kom med en tilleggserklæring i Oslo tingrett hvor han tilsto noen konkrete, mindre spritbeslag aktoratet har vist til i den pågående rettssaken.

- Jeg har valgt å komme med denne tilleggserklæringen fordi jeg føler at min brors forsvarer har prøvd å sverte meg i retten. Da følte jeg det var riktig å fortelle hvordan det egentlig var, sier Lundeby til Østlandets Blad.

Samtidig trekker Lundeby sin ett år eldre bror inn som en mer aktiv part i spritsmuglingen.

Lundebys forsvarer, advokat Sigurd Klomsæt, la i sin prosedyre tirsdag ned påstand om at hans klient må frifinnes. Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om å fengsle Steinar Lundeby i ytterligere ni år og at han skal betale staten 18 millioner kroner i inndragning. Fra før soner Lundeby en dom på ni år og har et inndragningskrav på 50 millioner kroner hengende over seg for spritsmugling.

Rettssaken, som omfatter smugling og salg av opptil 600.000 liter sprit, har pågått i Oslo tingrett i fire uker. På tiltalebenken sitter også Steinar Lundebys bror, Bjørn Lundeby (49) og en 34 år gammel mann fra Vestfold.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere