RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lures med «ekspress-ekteskap»

Sist oppdatert:
Ambassaden i Bangkok advarer nordmenn mot å tro på byråer som tilbyr «ekspress-ekteskap» med thailandske kvinner.

Flere nordmenn har fått problemer med slike byråer, skriver VG.

Ekteskapsbyråene hevder de kan legalisere ekteskapsdokumenter på vegne av ambassaden. Prisen er på 3500 kroner. Men når nordmennene som har giftet seg på denne måten vil ta med ektefellen hjem til Norge, får de problemer: Så lenge ekteskapsdokumentene ikke er verifisert av den norske ambassaden eller norske konsulater i Thailand, er ekteskapet etter norsk lov ugyldig. Dermed får ikke den thailandske ektefellen være med til Norge.

- Det er minst to byråer i Bangkok som har tilbudt slike ekspressekteskap. Ved det ene - Sathorn distriktskontor - er det fire nordmenn osm har fått godkjent ekteskapsdokumentene uten at norske myndigheter er blitt involvert, sier konsulærassistent Steinar Moe ved den norske ambassaden i Bangkok til VG.

Etter at den norske ambassaden varslet om sakene, har det thailandske innenriksdepartementet satt i gang gransking av virksomheten til byråene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere