RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Luresommeren fortsetter

Sist oppdatert:
Meteorologene har snakket mye om «ustabile luftmasser» denne sommeren og slik fortsetter det. Har du godvær, bør du nyte det mens du kan. Sjekk været hos deg.

Det kan ikke være lett å være metereolog i sommer-Norge når soldagene synes å komme som flyktige glimt. Og heller ikke langtidsvarselet for den nærmeste uken gir varige løfter om pent vær.

- Er det vanskelig å spå været i sommer?

- Ja, det kan være fristende å bruke ordet spå, så lenge vi har større nærhet til lavtrykk enn høytrykk og ustabile luftmasser dominerer, sukker statsmetereolog Jan-Erik Johnsen.

Han råder nordmenn som kjenner sola steike til å gripe dagen. Tirsdag var det mye bra vær i hele Sør-Norge, dårligst i nordlige deler av Nordland og Troms, men temmelig varmt i Finnmark.

Men så var det langtidsvarselet, med værutsikter for torsdag til og med tirsdag:

Nord-Norge har kanskje mest å glede seg over - i første omgang. Både der, i Trøndelag og Møre og Romsdal varsles det i første omgang skiftende bris, oppholdsvær, noe sol og litt varmere med temperaturer over 20 grader.

- Men ingen er evig i paradis, og vi venter en forverring, sier Johnsen til TV 2 Nettavisen.

Fra søndag ventes det regnbyger i Nordland, og fra mandag også i Troms og Vest-Finnmark. Med regnet kommer også kjøligere vær.

- I Sør-Norge vil det svinge veldig mye, og vi får blant annet nye system med lavtrykk inn fra Sverige som blant annet vil merkes i Østfold, sier statsmetereologen. Spredte regnbyger regner han også med der.

- Ellers blir det mye bra vær i morgen, sier Johnsen om varselet for onsdag, så det gjelder å nyte det mens man kan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere