*Nettavisen* Nyheter.

Luringer sendte ut falsk nødmelding

Både redningsskøyte og redningshelikopter rykket ut da nødmeldingen kom natt til lørdag. I formiddag tilsto to menn at meldingen var fri fantasi.

21.08.04 16:51

Store ressurser ble satt inn i søket etter den savnede båten, skriver Fædrelandsvennen. I tillegg til båt og helikopter søkte også politipatruljer langs land i håp om å finne spor etter båten. Letingen pågikk hele natten og utover fredagen.

- I meldingen hadde vi et navn og registreringsnummer som ble sjekket ut. Det viste seg at båten tilhørte en mann i Porsgrunn. Vi purret denne mannen natt til fredag. Han lå hjemme og sov og var så visst ikke i noen havsnød, sier operasjonsleder David Stamnes i Agder politidistrikt til avisen.

Dermed konkluderte politiet med at meldingen var falsk, og sørget for å få tak i lydopptaket.

- Betjentene kjente igjen stemmen i nødmeldingen, og vi visste jo dermed hvem det dreide seg om, sier Stamnes.

Politiet oppsøkte den mistenkte, og to brødre fra Lista, 33 og 28 år gamle, skal nå ha tilstått. Ifølge Stamnes er vanlig straff i saker som denne bøter eller fengsel i tre måneder.

- Regelen er at når leteaksjon blir iverksatt, så blir straffen ubetinget fengsel. I dette tilfellet ble det som kjent aksjon, sier Stamnes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.