RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lurte 14-åring til bil-sex

Midt på lyse dagen i en parkert bil utenfor et kjøpesenter i Bergen sentrum, overtalte 26-åringen jenta til sex.

Den mer eller mindre frivillige hyrdestunden kostet mannen seks måneder i fengsel.

Sjekket opp
Bergenseren hadde møtt 14-åringen på Børs Cafè i november i fjor. Der utvekslet de telefonnummer, etter at mannen hadde gitt uttrykk for at han ønsket en «date» med henne.

To dager senere avtalte de å møtes i sentrum, og etter en kort kjøretur i 26-åringens bil, parkerte de utenfor Kløverhuset. 26-åringen skulle på jobb en halv time senere, og han brukte tiden flittig til å overtale den mindreårige jenta til å ha seksuelt samvær med ham i bilen før han måtte gå. Jenta, som var fascinert av den eldre mannen, lot seg overbevise.

- Jeg har kjæreste
Neste dag møttes de igjen om kvelden. Denne gangen kjørte 26-åringen til Stend jordbruksskole, hvor de kunne ha sex i bilens baksete, uten frykt for å bli oppdaget. Etter å ha kjørt 14-åringen hjem, så hun aldri mannen igjen. For da hun neste dag ringte ham, sa han at han hadde kjæreste.

Men to uker senere ringte 26-åringen igjen til 14-åringen. Denne gangen var det ikke for å få en «date», men for å be henne teste seg for kjønnssykdommer.

Fikk sammenbrudd
Den opprørende telefonsamtalen førte til at forholdet ble kjent for jentas familie, som øyeblikkelig anmeldte mannen. Jenta måtte til legen for å sjekkes for sykdommer, men var til alt hell frisk. Det ble derimot for tøft for henne å takle det som var skjedd, noe som gjorde at hun måtte plasseres i institusjon. Fortsatt sliter hun med søvnproblemer.

Med dårlig skjult forakt dømte Bergen tingrett 26-åringen til seks måneders ubetinget fengsel for seksuell omgang med barn.

- Kynisk utnyttelse
«Ved straffutmålingen legger retten til grunn at tiltalte kynisk utnyttet en ung jente i en sårbar situasjon. Han ønsket kun å utnytte henne seksuelt, og så snart det var gjort kuttet han henne ut. Han hadde ubeskyttet samleie med henne, og utsatte henne både for mulig graviditet og risiko for kjønnssykdom» skriver retten i begrunnelsen.

Han må også betale erstatning til 14-åringen på 60.000 kroner, og saksomkostninger på 20.000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere