*Nettavisen* Nyheter.

Lurte døden to ganger

To ganger i løpet av fem minutter var Arne Merkesdal døden nær på såpeglatte veier.

08.03.07 08:50

(iBergen.no) : Merkesdal møtte tirsdag et vogntog i en krapp sving på vei sydover på E16 i Valdres. Vogntoget fikk sleng på hengeren. Den traff vossingens bil, og han ble slengt rundt inne i førerhytten. Merkesdal sier til BA at den ble trykt inn 80 centimeter i sammenstøtet.

Etter å ha kommet seg ut fikk han hjelp av sjefen som kjørte like bak. Leif Bjarne Kvam støttet ham tilbake til sin egen bil. Da kom imidlertid enda et vogntog sydfra som la seg ut mot snøen for å unngå nok en kollisjon.

Da mistet Kvam kollegaen sin, som ble sopt med foran det møtende vogntoget. Det smalt sammen med en av bilene, og Merkesdal ble trykt under. Da var Kvam helt sikker på at han hadde strøket med. Merkesdal ble kjørt til Gjøvik sykehus, men kunne utskrives alt i går.

- Jeg har vært utrolig heldig. Jeg følte det som om jeg var med i en amerikansk actionfilm Noen må ha holdt en hånd over meg, sier Merkesdal til BA.

Lastebilsjåføren mener det ser ut som om han har vært med i en god gammeldags slåsskamp. Likevel har han ingen brudd å vise til. I følge skadestedslederen, politibetjent Bård Sørumshaugen, kan han ha blitt berget fordi han brukte bilbelte.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.