RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løwer ny styreleder i NRK

Foto: Morten Holm/Scanpix
Tidligere arbeids- og administrasjonsminister og forsvarsminister Eldbjørg Løwer ble på generalforsamlingen i NRK mandag valgt til ny styreleder.

Løwer er utdannet keramiker fra Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo. Hun har vært direktør i Kongsberg Nærings- og Handelskammer, programstyreleder i Norges forskningsråd og har i tillegg flere styreverv. Hun var arbeids- og administrasjonsminister og forsvarsminister i statsminister Kjell Magne Bondeviks første regjering. Hun har også vært ordfører i Kongsberg, og representerte partiet Venstre.

Tanum slutter
Nåværende styreleder Anne Carine Tanum slutter etter eget ønske, melder Kultur- og kirkedepartementet i en pressemelding.

Det nye styret for perioden 14. juni i år til 1. juli 2006 vil bestå av følgende personer: Styreleder Eldbjørg Løwer med Thor Bjarne Bore som nestleder, Kåre Lilleholt, Stig Herbern, Christine B. Meyer, og Pia Svensgaard.

Varamedlemmer blir Lisbeth Tangen og Frederik Englestad.

Nye vedtekter
Generalforsamlingen vedtok også å forandre NRKs vedtekter. Endringene innebærer en presisering av allmennkringkasteroppdraget til NRK. Forandringene er i tråd med kulturminister Valgerd Svarstad Hauglands (KrF) redegjørelse for Stortinget tidligere i år.

I de nye vedtektene ligger blant annet en tanke om sterkere satsing på barne- og ungdomsprogrammer.

- Vi vet at når NRK sender barneprogram, ser 90 prosent av denne aldersgruppen på TV. Vi ønsker derfor en sterkere satsing på disse programmene, sier Svarstad Haugland til NTB.

Ministeren ønsker at NRK skal være en motvekt til de amerikanske programmene som barn får servert 24 timer i døgnet.

Regnskap
Det ble også bestemt at NRK innen utgangen av april skal lage et allmennkringkastingsregnskap som skal redegjøre for selskapets programvirksomhet i det foregående år.

Regnskapet skal vise om NRK oppfyller vedtektene til kanalen.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere