RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Faksimile Dagbladet.no)

«Løy om åtte voldtekter»

Sist oppdatert:
Dagbladet bommet på bildebruken og hevdet Siv Jensen «løy om åtte voldtekter». Nå krever Siv Jensen unnskyldning.

Det har stormet rundt Frp denne uka - og fredag formiddag fikk Jensen seg en ny overraskelse.

«Løy om åtte voldtekter» lyste det fra forsiden på Dagbladet.no. Saken gjelder en norsk kvinne, som er dømt av britisk rett for å ha løyet om åtte voldtekter.

Problemet var bare at saken var illustrert med et portrett av Siv Jensen.

Beklager sterkt
- Det skjedde en feil bildehenvisning fordi galt bilde ble lastet inn, men da vi ble oppmerksom på feilen, rettet vi det opp med en gang, sier vaktsjef Kristoffer Egeberg i Dagbladet.no til Nettavisen.

- Har dere ikke noen kontrollinstanser før ting blir publisert på forsiden?

- Det har vi, men det kan likevel skje feil. Bildet sto kun i et par minutter, men vi beklager selvfølgelig det som har skjedd, svarer Egeberg.

Dagbladet.no ble raskt oppmerksom på tabben, men det tok heller ikke lang tid før leserne ble oppmerksomme på bildet.

- To lesere ringte inn og gjorde oss oppmerksomme på feilen. En av dem som ringte var fra Fremskrittspartiets ledelse, og vi har gitt partiet en uforbeholden unnskyldning, sier Egeberg.

- Jeg forventer en unnskyldning
Siv Jensen sier følgende til Nettavisen:

- Jeg må jo le av det, men det viser at nyhetsformidlingen går fort og da må man være ekstra varsom. Bilder er sterke og det påhviler et stort ansvar hos redaksjonene.

Siv Jensen har så langt ikke hørt noe fra Dagbladet.no.

- Jeg forventer en unnskyldning fra Dagbladet.no.

- Dette er en ganske beklagelig feil. Man forventer at politikere skal innrømme feil, men det virker som media er ufeilbarlige. Jeg regner derfor med at Dagbladet.no vil rydde opp og komme med en beklagelse, sier Jensen til Nettavisen.

Generalsekretær i Frp, Geir A. Mo, er heller ikke spesielt imponert over Dagbladet.no.

- I disse tider bør man jo være ekstra oppmerksom på elektroniske bilder. Feil kan alle gjøre, men de må jo ha vært rimelig bevisstløse i nettredaksjonen til Dagbladet når de ikke engang oppdaget feilen selv, men måtte gjøres oppmerksom på den, skriver Mo i en tekstmelding til Nettavisen.

- Viktig å beklage
Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk presseforbund mener ikke Dagbladets tabbe er alvorlig, men understreker at en beklagelse er viktig.

- Dette er sånt som skjer, men som ikke burde skje. Og det er Dagbladet først til å innrømme her. Ofte går det fort i denne bransjen, og noen ganger går det for fort. Jeg vil ikke si at dette har skadet Siv Jensen, men Dagbladet må skynde seg å beklage, sier Kokkvold til Nettavisen.

Kokkvold er enig i Jensens kritikk om at norsk presse kan oppføre seg ufeilbarlige.

- Det er en svakhet i norsk presse at vi er for dårlige til å beklage. Beklagelsene sitter langt inne, og det er ett av ankepunktene ved pressen som er lettest å fikse, sier generalsekretæren.

Mye bråk
Denne uken har vært svært tung for Frp.

Tirsdag ble Frp-politikeren Torgrim Nordberg dømt til fengsel for salg av dopingmidler. Frp-politiker Nordberg ble i Fredrikstad tingrett dømt til fengsel i 16 måneder for oppbevaring og salg av dopingmidler som Winstrol, Deca Durabolin og Nandrolon.

Onsdag førte lanseringen av Carl I. Hagens bok «Ærlig Talt» til en rekke negative oppslag for partiet, derunder Søviknes-saken.

Torsdag var heller ikke noen god dag for partiet. Da ble det nemlig kjent at det var dopdømte Torgrim Nordberg som hadde stått bak det forfalskede mms-bildet av Fredrikstad-ordfører Eva Kristin Andersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere