RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løy om politivold

Foto: Farid Ighoubah
Sist oppdatert:
Bergensere hevdet han ble brutalt overfalt av tre politimenn. - Pølsevev, mente retten.

(iBergen.no) Nå må 40-åringen i fengsel for falsk anmeldelse av politivold.

Lite troverdig
Den stadig mer utrolige historien om hvordan tre politimenn hadde banket opp arrestanten, mistet troverdighet for hver voldsdetalj han la fram. Ifølge mannen skulle han ha blitt utsatt for omfattende og grov vold av to politibetjenter og en politistudent da han ble pågrepet i april 2005, mistenkt for omsetning av narkotika.

40-åringen, som hadde flere narkodommer på rullebladet, ble bedt om å åpne munnen, slik at politiet kunne undersøke om han skjulte bevis i munnhulen. Men 40-åringen nektet, hvilket førte til at munnen måtte åpnes med makt.

- Slo ut en tann med roten
Det var da volden skulle ha skjedd. Mannen påsto de tre politimennene hadde slått ham minst ti ganger med knyttede never i ansiktet. Resultatet var at en jeksel ble slått ut med roten.

En måned senere innga han en anmeldelse der han anklaget politimennene for unødvendig voldsbruk. I den forbindelse ble han sendt til tannlegevakten for undersøkelse, men nektet også der å åpne munnen. Saken ble etterforsket av Spesialenheten for politisaker, som konkluderte at det ikke var hold i anklagene fra 40-åringen. Dermed ble han selv etterforsket og tiltalt for falsk anmeldelse.

Hadde ingen blåmerker
Under rettssaken i Bergen tingrett opprettholdt han påstandene om politivold, men ble ikke trodd. Retten kunne simpelthen ikke tro at tre politimenn sammen skulle mishandle en arrestant på åpen gate.

«Til tross for omfattende knyttneveslag, er tiltalte ikke påført noe merker eller hevelser. Om tiltalte ble påført kraftig knytteneveslag med den følge at en tann med røtter ble slått ut, ville det overveiende sannsynlig straks medført en betydelig blødning.» skriver retten i dommen.

At påtalemyndigheten i tillegg kunne påvise at mannen har dårlig tannhelse og mangler flere tenner, styrket saken deres.

- Graverende
40-åringen ble dermed dømt til seks måneders fengsel, hvorav 90 dager ble gjort betinget grunnet den trege saksgangen.

«Forholdet anses alvorlig. (...) Som nevnt har anmeldelsen karakter av mishandling, noe som gjør saken ekstra graverende. Selv om anmeldelsen ikke fikk noen konsekvenser for de impliserte, er det i seg selv belastende å bli anmeldt for så vidt brutal og utradisjonell opptreden.» skriver retten som konkluderer med at saken kunne fått karrieremessige konsekvenser for politimennene.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere