*Nettavisen* Nyheter.

Lydkunst avvist som terrortrussel

Foto: Scanpix/Heiko Junge

Flyplassjefene på Vestlandet var redde for at en pokal og en syngende Vålerenga-tilhenger skulle oppfattes som en terrortrussel.

11.02.07 12:42

Hjørdis Kurås ble trukket ut til å være med på Vestlandsutstillingen med bidraget «Hva er din rell'ion», og lydinstallasjonen skulle plasseres på flyplassene i Førde, Bergen, Ålesund, Haugesund og Stavanger, skriver BT.no.

Først var tilbakemeldingene på kunsten positiv. Men plutselig gikk saken til topps i Avinor, som kom med råd om å takke nei til kunsten. Og grunnen: «man ikke ønsker å bringe inn forhold som avviker fra den fokuserte sikkerhetsholdningen som er forsøkt prentet inn i de reisende den siste tiden»

Alle flyplassene bortsett fra Flesland takket nei til tilbudet, så lørdag ble Kurås nødt til å montere installasjonen på gangbroen mellom to kjøpesentre i Førde. Kunstneren har allikevel vanskelig for å forstå hvorfor hennes verk skulle utgjøre en terrortrussel.

- Jeg syns jo det er veldig dumt da. Terrorfaren er Førde Lufthavn kan vel ikke være så veldig stor? Jeg tror Avinor med slike holdninger er med på å skape mer frykt, sier Kurås til avisen.

Når Vestlandsutstillingen kommer til Bergen 8. juni, vil utstillingen bli flyttet til Flesland flyplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.