RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lykkelig bror fant Kjersti

Foto: Privat
Sist oppdatert:
Etter en vond uke med søsteren Kjersti Mo (27) forsvunnet i London, kom endelig gledesmeldingen.

- Jeg er veldig, veldig glad og lettet. Dette var det beste utfallet jeg kunne håpet på, sier bror Eirik Mo til Nettavisen torsdag kveld. Timer før hadde han blitt ringt opp av en norsk lege som videreformidlet budskapet. Søsteren Kjersti Mo var innlagt på et sykehus i London.

- Jeg ble oppringt av en lege som hadde fått faks fra et sykehus i London. Den hadde kommet i går, men han hadde ikke oppdaget den før i dag, sier broren til Kjersti Mo, Eirik Mo, til Nettavisen.

- Hun har fått et illebefinnende, men jeg har blitt forsikret om at det ikke er alvorlig fare. Nå må vi høre hvilken tilstand hun er i, og om hun trenger hjelp til å komme hjem, sier han.

Tunge dager
Onsdag 11. juni klokken 18.05 satte Kjersti Mo seg på flyet fra Gardermoen til London for å besøke kjæresten. Dagen etter tok ut 10 pund ved en minibank rett ved Hilton Gatwick London Airport Hotel. Deretter stoppet alle spor.

Politiet i Trondheim startet etterforskning av saken. Nå er den nærmest avsluttet.

- Vi har fått troverdige opplysninger om at hun er kommet til rette og er i god behold. Vi skal få endelig bekreftet dette før vi avslutter saken. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier vaktsjef ved kriminalvakta i Sør-Trøndelag, Frode Tyvoll, til Nettavisen.

Det var Eirik Mo som varslet politi og medier om at søsteren var forsvunnet. Det gjorde han etter at han i flere dager hadde forsøkt å nå henne på mobiltelefon.

- Det har vært veldig vanskelige dager. Det har jo gradvis virket mer og mer alvorlig fordi vi ikke har fått noen livstegn fra henne, sier Eirik Mo.

Foreldrene i utlandet
Både moren og faren til Kjerstin Mo var i utlandet da hun ble borte, og har de siste dagene forsøkt å komme seg hjem.

- Det har vært vanskelig å få tak i dem også. Kanskje det også er derfor det har tatt tid for sykehuset i London å varsle pårørende, men dette blir bare spekulasjoner.

Kjersti Mo skulle besøke forloveden sin da hun reiste til London. Han har nå fått kontakt med jenta, og ordner de praktiske tingene i England.

Til Adressa sier forloveden Mulder Mkutumula at han er lettet.

- Jeg har ikke rukket å ringe sykehuset for å høre hvordan det står til. Men det var så godt å høre at hun er funnet. Dette har vært tøffe dager. Jeg har ikke klart å konsentrere meg om noe, sier Mkutumula.

Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn flotte premier hver dag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere