RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lykkelig som singel

Sist oppdatert:
Lykke er ikke nødvendigvis det å være i et forhold. Man kan fint være lykkelig som singel, men man må kanskje jobbe litt for å bli det.

Det sies at man vil møte den rette når man slutter å lete. Man kan irritere seg over utsagnet, men det ligger faktisk noe i det. Å være lykkelig som singel, og nyte denne tiden, forbedrer ikke bare livskvaliteten din, men det gjør deg sterkere som person, og sjansen for å møte den rette kan dermed øke.

Men hvordan blir man lykkelig? Happen Magazine har kommet med noen tips som kan hjelpe deg å bli lykkelig som singel, og hvem vet, kanskje vil du da også finne den rette.

Overhør de små stemmene
Det er bare å innse at samfunnet konstant påminner oss om at lykken er å være i et forhold. I magasiner, aviser og reklamer ser man lykkelige par, og man kan kanskje føle et lite stikk av misunnelse når man blir møtt av denne ”propagandaen”.

Prøv å overse denne "propagandaen", og fokuser heller på alle positive sider ved å være singel. Å tilbringe tid sammen med andre single venner kan være en fordel fremfor å tilbringe mye tid med venner som er i et lykkelig forhold. Slutt å sammenlikne deg med disse, da ditt liv vil være forskjellig fra deres på dette tidspunktet.

Se tilbake i fortiden
For å virkelig kunne bli lykkelig som singel, må man også definere seg selv som en singel person, og være tilfreds med dette. Du har mest sannsynlig vært i andre forhold før, og kanskje noen av disse ikke har vært bare en dans på roser. Gå tilbake i fortiden og tenk på hvordan det var å være i et forhold som ikke var bra, eller som var på vei nedover. Lag en liste over hva du mislikte i tidligere forhold. Dette kan gjøre deg mer bevisst på hvilken type person du vil gå inn i et forhold med, og du finner ut hva du vil unngå i et forhold.

Jobb med forholdet til deg selv
Når man er singel har man tid og mulighet til å utforske seg selv og den personen man er. Du kan være mer egoistisk i dine valg, og virkelig kjenne på hva du ønsker og vil i livet. Du har kun deg selv å tenke på, og dette kan være positivt på mange måter. Jo mer du kjenner deg selv, jo mer bevisst blir du på hvem du ønsker å dele livet ditt med.

Men hvordan ”finner man seg selv”? Å føre dagbok eller konkretisere hva som får deg til å bli irritert, glad, sint osv kan være en god start. Sett også opp en liste med hva du ønsker å gjøre i livet ditt, uansett om du er singel eller i et forhold. Bli også bevisst på at lykken ikke trenger å involvere en partner, men at andre ting i livet gjør deg lykkelig.

Feir singellivet
Finn egne måter å feire singellivet ditt på, og lag deg en liste over ting du ønsker å gjøre, som du ikke kan gjøre om du er i et forhold. Gjennomfør punktene på listen, og kanskje vil du oppleve mange nye ting som gjør deg lykkelig, og da er du på god vei til å få et komplett og lykkelig liv.

Som singel kan du utforske det online dating markedet. Prøv TV2 Match. Tusener er online akkurat nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere