RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lyn kan gå konkurs om få dager

Foto: Jon-Michael Josefsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Fotballklubben Lyn trenger seks millioner kroner innen utgangen av juni.

Den økonomiske misèren fortsetter i Fotballklubben Lyn. I vinter gjennomførte klubben en emisjon som skulle bringe inn 17 millioner i frisk kapital. Den hardt prøvede klubben klarte imidlertid kun å hente 11 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv (DN).

– Beløpet vi nå ønsker å hente fra investorene tilsvarer de seks millionene vi ikke klarte å hente i forrige emisjon, sier Miller til DN.

Han forteller at sponsorinntektene til fotballklubben har falt mer enn ventet, men at dette langt på vei har blitt kompensert av kraftige kostnadskutt.

– For to år siden lå de årlige kostnadene til klubben på rundt 85 millioner kroner, mens vi i dag har fått dem ned til 15 millioner kroner, forteller Miller.

Reduserte spillerlønninger har bidratt mest til kostnadskuttet. Mange av FK Lyns nåværende spillere er ikke fotballspillere på heltid.

FK Lyn er nå i dialog med nye og eksisterende investorer i et forsøk på å sikre den viktige emisjonen. Målet er å ha pengene på plass innen utgangen av denne måneden, slik at lønnskostnadene for neste måned kan dekkes.

«Dersom finansieringen ikke kommer på plass i løpet av svært kort tid er styret i FK Lyn nødt til å begjære oppbud (konkurs)», skriver Lyn-styret i innkallelsen til krisemøtet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere