RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lyngen - en automatfri kommune

Sist oppdatert:
Lyngen kommune i Troms er en kommune fri for spilleautomater. En av innbyggernes dyrekjøpte erfaringer ligger bak.

Ferske tall viser at 71.000 nordmenn lider av spilleavhengighet. Lill Tove Bergmo i Lyngen har kjent problemet på kroppen. Mannens jakt på storgevinsten påførte familien tyngende spillegjeld.

Fikk med ordføreren
Dette ble starten på Bergmos kamp for å få fjerne spilleautomatene. Kommunen med ordfører Werner Kiil i spissen ble med på felttoget, og nå foreligger resultatet: Lyngen er en automatfri kommune.

- Og det har gjort samfunnet bedre, sier ordføreren til TV 2 Nyhetene.

- Ødelegger familier
Lill Tove Bergmo vet at mange frivillige organisasjoner henter store inntekter fra spilleautomatene, men har ikke dårlig samvittighet:

- Den inntekten ødelegger familier. Barn lider. Voksne lider, sier hun til TV 2 Nyhetene.

Satser 27 milliarder kroner
Rundt om i landet står det plassert mellom 16.000 og 17.000 spilleautomater. I fjor satset nordmenn 27 milliarder kroner i håp om gevinst. Men spillerne går i minus. I fjor tapte de 5,2 milliarder kroner på automatspillene. Dette er pengene som fordeles på aktørene bak automatene; eierne av lokalet, eierne av maskinen og en lag eller organisasjon. Idretten fikk i fjor 700 millioner kroner i inntekter fra automatspill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere