RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lysbakken i sykepermisjon fra mandag


SKAL OPERERES: SV-leder Audun Lysbakken er sykemeldt til mandag, grunnet en planlagt operasjon.
SKAL OPERERES: SV-leder Audun Lysbakken er sykemeldt til mandag, grunnet en planlagt operasjon. Foto: Ørn E. Borgen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
SV-leder Audun Lysbakken går mandag ut i sykepermisjon i forbindelse med en operasjon. Nestleder Kirsti Bergstø vil fungere som partileder i hans sted.

Det dreier seg om en planlagt operasjon ved Rikshospitalet for å fjerne en liten misdannelse i en blodåre som har utløst epilepsi, opplyser SV.

Operasjonen beskrives om rutinemessig, men rekonvalesens vil kunne ta noe tid. Sykemeldingen kan vare i opptil tre måneder, men vil bli vurdert underveis.

– Jeg kommer tilbake på jobb så snart formen tillater det, og ser fram til det. I mellomtiden har jeg heldigvis et veldig godt lag rundt meg som tar styringen i SV mens jeg er borte, sier Lysbakken.

Nestleder Kirsti Bergstø vil fungere som partileder inntil Lysbakken er tilbake, mens Kari Elisabeth Kaski overtar rollen som parlamentarisk leder. Gina Barstad vil møte som vara for Lysbakken på Stortinget.

SV-lederen vil være på jobb fram til mandag. Han skal blant annet delta på NRKs Debatten torsdag kveld samt overvære søndagens fredsprisutdeling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere