RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løytnant stjal sjefens pistol

Sist oppdatert:
En tidligere løytnant er tiltalt for flere ganger å ha stjålet utstyr fra Forsvaret. En gang rappet han sjefens pistol.

Løytnanten sto også bak det store våpentyveriet fra Jørstadmoen. Det fremgår av tiltalebeslutningen mot den tidligere offiseren i Hæren, skriver VG.

Ett av tiltalepunktene beskriver hvordan løytnanten en gang i tidsrommet april-juni 2004 skal ha tatt seg inn på kontoret til sjefen for det tekniske lageret ved militærleiren utenfor Lillehammer. Fra sjefens kontor skal han ha stjålet en Glock P80 – en ni millimeter tjenestepistol.

I morgen møter 29-åringen og hans 27-årige lillebror i Sør-Gudbrandsdal tingrett på Lillehammer. Begge er tiltalt for grovt tyveri og brudd på våpenloven.

Natt til torsdag 26. august i fjor brøt uvedkommende seg inn i ett våpenlaget på Jørstadmoen ved Lillehammer og stjal til sammen 128 våpen og annet militært utstyr.

Ni Glock-pistoler som ble tatt fra leiren er fortsatt ikke kommet til rette på tross av omfattende politietterforskning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere