RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må betale 4,5 mill til NSB

Foto: Falch, Knut (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Har inngått erstatningsavtale med NSB etter fire hendelser i Oslo-området i fjor vår.

25. august i fjor fremmet NSB krav om 6,6 millioner kroner i erstatning fra Jernbaneverket for fem ulike hendelser våren det samme året.

Årsaken var at NSB mente at selskapet var blitt påført økonomiske tap som følge av at Jernbaneverket hadde brutt sportilgangsavtalen. Jernbaneverket var kun interessert i å betale 2,3 millioner kroner, men nå er partene blitt enige om et erstatningsbeløp på 4,5 millioner kroner for fire av hendelsene, melder Aftenposten.no.

- Da erstatningskravet ble fremmet, manglet vi en del dokumentasjon fra NSB. Disse opplysningene er nå framlagt, og vi er fornøyd med å funnet en løsning, opplyser etatsdirektør Svein Horrisland i Jernbaneverket til avisen.

De fire hendelsene erstatningen dekker gjelder en jordingsfeil på Oslo S. 19. april i fjor, en kortslutning på Oslo S. 19.-20. april i fjor, at kontaktledningsanlegget mellom Sandvika og Skøyen ble revet ned 23. april i fjor og kansellering av arbeid på Drammen stasjon fra 22. juni til 4. august i fjor.

I den sistnevnte hendelsen satte NSB i gang arbeid med å skaffe alternativ transport i denne perioden, mens Jernbaneverket kansellerte oppdraget på stasjonen uten å gi NSB beskjed.

- Det var godt å få avsluttet disse sakene, sier Horrisland til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere