*Nettavisen* Nyheter.

Må bo vegg i vegg med overgriper

Den forsvarsløse, MS-rammde kvinnen ble tirsdag voldtatt av en mann på et omsorgssenter i Tromsø. Mannen bor fortsatt vegg i vegg med kvinnen.

07.09.03 22:11

Kvinnens søsken reagerer sterkt på at mannen fortsatt bor på senteret. hennes bror, Trond Olsen, synes det er det er hårreisende at overgriperen fremdeles bor på hjemmet. Hans søster er 48 år gammel. Hun er alvorlig syk og sitter i rullestol.

Lette i to timer
Da personalet skulle hente kvinnen til middag klokken 13.00 tirsdag, fant de henne ikke i leiligheten. I to timer lette personalet etter kvinnen. Først da de tilfeldigvis gikk innom rommet til naboen, en mann i 30-årene, fant de kvinnen.

Mannen hadde da revet kvinnen ut av rullestolen, og var i ferd med å voldta henne. To pleiere kom til og fikk stanset overgrepet, skriver Nordlys.

Fikk besøksforbud
Overgriperen ble i går ilagt en ukes besøksforbud, og får ikke forlate leiligheten sin. Hvis han gjør det, har personalet fått ordre om å varsle politiet.

– Det er ikke nok. Denne mannen trenger profesjonell hjelp. Han bør i alle fall ikke gå her blant vergeløse eldre og syke. Mannen burde vært plassert på en sikringsanstalt, mener Olsen.

Han kjenner til at overgriperen har gjort seksuelle tilnærmelser mot ansatte på andre omsorgssentre han har bodd på.

– Det sier jo sitt at ingen kvinnelige ansatte går alene inn til mannen. Det er fullstendig uforsvarlig å plassere mannen på et slikt sted, hvor han har mulighet til å forgripe seg på andre beboere. Nå må kommunen trå til, slik at han får den behandlingen han trenger, krever Olsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.