RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må dele ut gummistøvler til revypublikum

Foto: Per Melbye (Urbane Totninger)
Sist oppdatert:
Revystjernene ved Mjøsas bredder nekter å la seg stanse av flommen.

- Akkurat nå er det 30 centimeter fra revyteltet vårt til bredden av Mjøsa, sier Paul Håvard Østby til Nettavisen.

For fulle hus
Sammen med Gustav Nilsen står han bak den tradisjonsrike revyen Urbane Totninger, som nå spiller for fulle hus på Kapp ved bredden av Norges største innsjø. Pinseflommen til tross; alle forestillingene har gått sin gang så langt etter premieren 3. juni. Men på tampen av pinsehelga begynte revygjengen å bli bekymret.

Kan stige 80 centimeter
Vannføringen er nå på retur mange steder etter flommen, men stiger fortsatt i Mjøsa, Vorma og Glomma nedstrøms samløpet mellom Vorma og Øyeren.

Mjøsa stiger og vil stige 80 centimeter i løpet av uka, meldte NVE mandag. Da var det snakk om at vannstanden ville kulminere på et nivå én meter under storflommen i 1995.

Mandag holdt revygjengen krisemøte. Da sto deler av området under vann, blant annet parkeringsplassen, skriver Oppland Arbeiderblad.

Kan få vann inn i teltet
Om de verste prognosene fra NVE slår til, kommer vannet inn i revyteltet denne uka.

- Vi skal ha forestilling i morgen, vi satser på at det skal gå. Vi legger opp til å dele ut gummistøvler til publikum som ikke har skodd seg skikkelig. Det er også slik at bakken under teltet heller, så det er ikke alle plassene som er like utsatt, trøster Østby.

Han sier revygjengen er ved godt mot og håper publikum tar utfordringene med godt humør. Gjengen bak revyen har ikke lyst til å avlyse. Det er en stor produksjon og mye teknisk utstyr som er rigget på plass. 15.000 billetter er solgt. Det er planlagt i alt 45 forestillinger.

Så «the show must go on» - så langt det lar seg gjøre.

Urbane Totninger er en av Norges største sommerrevyer som trekker fulle hus og er ifølge arrangøren selv bare slått av Hønefossrevyen. Det er femte året revyen går av stabelen. I fjor ble den sett av 17.000, en rekord som kan bli slått i år.

Som vanlig inneholder revyen en blanding av stand-up, parodier - blant annet på Arne Treholt - og mye musikk.

Må flytte campingvogner
Så langt er det begrensede flomskader ved Mjøsa, men vannføringen begynner å skape problemer, skriver oa.no .

I går var parkeringsplassen på CC Gjøvik et gedigent plaskebasseng for barn, og strandpromenaden ble vannpromenade.

På Sveastranda Camping ved Redalen måtte flertallet av campingvognene flyttes for å unngå skade i helga.

- Vi har 150 faste vogner her, og cirka 80 av dem er blitt flyttet opp på fotballplassen ovenfor campingen. De fleste eierne har flyttet dem selv. De hjelper hverandre, fortalte medeier Mette Lunde Sveen mandag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere