*Nettavisen* Nyheter.

Må frigi giftdata fra deponiet

Foto: Scanpix

Fiskeri- og kystedepartementet krever at ekkolodd-undersøkelsene ved dypvannsdeponiet ved Malmøykalven i Oslofjorden frigis.

20.09.07 01:45

Det er det statlige selskapet Secora som står for mudringsarbeidet og dumping av giftig slam fra Oslo Havn i det omstridte dypvannsdeponiet ved Malmøykalven.

Selskapet har tidligere nektet å gå ut med sine egne ekkoloddundersøkelser fra deponiområdet. Dette datamaterialet kan fortelle om de deponerte massene ligger som de skal.

Krevde innsyn
Presseforbundet krevde innsyn i datamaterialet og fikk i dag positivt svar. I brevet skriver departementet:

«Fiskeri- og kystdepartementet viser til brev av 4. september 2007 fra Norsk Presseforbund angående krav om innsyn i informasjon fra ekkoloddundersøkelser foretatt av Secora AS i dypvannsdeponiet ved Malmøykalven etter miljøinformasjonsloven av 9. mai 2003 nr 31 § 10 jf § 5.

Secora AS avslo kravet om innsyn ved e-post av 16. august 2007.

- Ingen grunn til tilbakeholdning
Fiskeri- og kystdepartementet har under behandlingen av henvendelsen fra Norsk Presseforbund hatt en dialog med Secora AS knyttet til sakens faktiske forhold. Under denne dialogen har det blitt opplyst at selskapet nå ikke lenger ser grunn til å tilbakeholde informasjonen som forbundet etterspør.

Departementet henviser derfor Norsk Presseforbund til å kontakte selskapet for å motta nevnte grunndata fra Secora AS.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.