RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må godta ambassadens terrorgjerde

Sist oppdatert:
De jages med våpen om de stopper foran gården sin og plages av økt terrorfare og høye gjerder, men naboene til den amerikanske ambassaden i Oslo nådde ikke fram med klagen.

Fylkesmannen har avgjort klagesaken og bestemt at pullerter og gjerder rundt USAs ambassade får i Drammensveien bli stående inntil ambassaden flytter fra Oslo sentrum.

Sikkerhetstiltakene ble satt opp for å bedre sikkerheten for USAs ambassade økt terrorfare.

Jages med våpen
Sameiene i to nabogårder klaget på forverret bomiljø ved terrortrussel i nabobygget, de kan ikke lenger stoppe for av- og pålessing uten at væpnet politi jager dem vekk og trafikkstøyen er blitt mer sjenerende på grunn av smalere vei der biler og busser nå passerer.

«Tiltakene vil heller ikke gi garanti mot terrorangrep, og beste løsning både for naboer og for ambassaden selv vil være å flytte ambassaden,» het det i klagen fra en av nabogårdene. Naboene frykter også at ordningen skal bli permanent, ettersom ambassaden ikke har fastsatt noen frist for flytting ut av sentrum.

Vil kreve erstatning
Naboene vurderer også å kreve erstatning for «vesentlig forringelse av eiendomsverdi» som følge av ambassadens anti-terror-tiltak.

Kommunen på sin side mener at «Gjerdet er nødvendig, om enn ikke estetisk. Gjerdets høyde er svært viktig for å hindre terrorangrep».

Fylkesmannen avgjorde klagesaken og gir Oslo kommune medhold i at gjerdene får stå, selv om:

«Det er ingen tvil om at planforslaget påfører naboer og trafikkanter ulemper av ulikt omfang, og fylkesmannen har forståelse for klagene. Det er imidlertid også en realitet at de politiske forholdene har endret sikkerheten for USA, og at bystyret etter en konkret vurdering har kunnet vedta planen med de ulemper for omgivelsene som vedtaket innebærer.

Flytter til Røa
USA kjøpte i sommer en tomt på Røa ved Huseby leir for 80 millioner kroner, men den nye ambassaden vil ikke kunne være innflyttingsklar før i 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere