Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må kanskje droppe Nato-operasjoner

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Norge kan komme til å måtte droppe deltakelse med jagerfly i Nato-operasjoner. Årsaken er omstillingene Forsvaret.

I går var øvelsen Battle Griffin 05 over og brigader Morten Klever kunne stolt konstatere at folkene hans hadde lagt ned en enorm innsats. På flysiden alene ble det gjennomført nesten 600 flyavganger i løpet av to og en halv uke, skriver Avisa Nordland.

Tøff tid
Sjefen for 132. luftving på Bodø hovedflystasjon, Morten Klever, er imponert over at mannskapene har klart å beholde fokuset, til tross for den voldsomme debatten som raser om Forsvarets framtid akkurat nå.

Klever frykter fremtiden. Da tenker han spesielt på Forsvarets Logistikkorganisasjon (FLO). Dette er enheten som blant annet holder flyene i luften og sørger for data- og kommunikasjonsstøtte.

Klever mener det ser kritisk ut.

- Den omstillingen som nå foregår kan føre til at Forsvaret allerede i inneværende år får problemer med å skaffe til veie nok flytimer til pilotene, sier Klever.

- Helt avgjørende
- Dette er flytimer som er helt avgjørende for at pilotene skal klare minstekravene NATO stiller til dem som skal delta i alliansens operasjoner.

– Vi kan komme i den situasjonen at Norge ikke kan stille i en internasjonal operasjon, i hvert fall ikke med det antallet vi er innmeldt med i dag, sier Klever til Avisa Nordland.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!